Recenze | Cesta na tajuplný ostrov 2

Jestli na nějaké novinářské projekce chodím se značnou nedůvěrou, tak jsou to právě filmy, které mají v podtitulu “film pro celou rodinu”. Ale musím předeslat, že o to příjemnější překvapení na mě čekalo na Tajuplném ostrově.

Opravdu velká ještěrka

Opravdu zábavné, fantastické dobrodružství na vás čeká, navíc v kombinaci s velmi slušným 3D. Příběh kluka Seana (Josh Hutchernson), který obdrží šifrované nouzové volání z tajuplného ostrova a jeho nevlastního otce Hanka (Dwayne Johnson), který mu ve výpravě na místo neumí zabránit a tak raději vyráží s ním, mne při čtení synopse nezaujal. Jaká chyba!

Josh Hutchernson jako SEAN

Snímek se výborně rozjel, i přes počáteční rozpaky přiřazení dabingového hlasu Martina Zahálky k Dwaynu Johnsonovi, ale i tento fakt jsem nakonec zpětně docenil jako trefu do černého.
Dvěma hlavním hrdinům zdatně sekundují pilot Gabato (Luis Guzmán) s dcerou Kailani (Vanessa Hudgens). V roli ztraceného a znovu nalezeného dědečka se zaskví sám Michael Caine.

Celá parta na opravdu fantastickém výletě

Scénář Briana a Marka Gunna poměrně slušně rozdělil “role v partě”, a tak se ansámbl skvěle doplňuje a nenudí. Vizuál filmu je natolik lákavý, “barevný” a vzdáleně avatarovský, že mu velmi rádi odpustíte žánrová klišé. Alespoň já se bavil královsky. A ve chvíli, kdy mírné trapno naruší zářivý úsměv Dwayna Johnsona, řeknete si, že tentokrát vám tvůrci chtějí udělat radost i tím, že si sami z žánru utahují. Dokonalost Johnsonových výstupů už jen potvrzuje jeho “Pumpa lásky” či pošťuchování se Seanovým dědečkem.

MICHAEL CAINE jako sympatický děda “trosečník a LUIS GUZMÁN v roli ztřeštěného Gabata

Příběh je vlastně úplná pitomost, ale musím přiznat, že jsem se už dlouho takhle upřímně nepobavil. S klučičí radostí jsem sledoval let na přerostlých, osedlaných včelách, jejich boj s přerostlými ptáky či úplně prťavé slony ve velikosti domácího psa…Nezapomenutelná je i ponorka Nautilus s elektrickým úhořem, která přeci jen připomene dle koho byl celý příběh napsán, či v tomto případě spíš inspirován.

Cesta na Tajuplný ostrov 2 si na nic nehraje, jde o čistou, spektakulární zábavu plnou skvělých triků, natočenou dle slušného scénáře, vedeného režisérem, který umí utáhnout či povolit uzdu ve správné chvíli.
Chcete si odpočinout, pobavit se a vrátit se do dětství? Nelze nic jiného než Verneovskou zkazku šmrncnutou Avatarem doporučit.

Alex, totalfilm.cz

Poznámka: Až budete pátrat po tom, zda jste viděli “jedničku”, zřejmě se budete hodně divit. České Warner Bros. z nějakého důvodu přeložilo titul filmu jako CESTA NA TAJUPLNÝ OSTROV 2, přestože CESTA NA TAJUPLNÝ OSTROV 1 neexistuje.
V originále se film, totiž jmenuje JOURNEY 2: THE MYSTERIOUS ISLAND (Cesta 2: Tajuplný ostrov). První část má název JOURNEY TO THE CENTER OF THE EARTH. (Cesta do středu země).
Na náš dotaz jak to s tím českým názvem je, odpověděla Monika Novotná z Warner Bros: “Titul byl takto schválen WB centrálou, jak v Londýně tak v USA.”

Foto: New Line Cinema’s, Walden Media’s and Contrafilm’s “Journey 2: The Mysterious Island,” a Warner Bros. Pictures release.
Trailer WB/Totalfilm.cz 

CESTA NA TAJUPLNÝ OSTROV 2
JOURNEY 2: THE MYSTERIOUS ISLAND
PREMIÉRA: 16. ÚNORA 2012 (WARNER CZ)
Akční / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA, 2012, 94 min
Režie: Brad Peyton
Hudba: Andrew Lockington
Hrají: Josh Hutcherson, Dwayne Johnson, Michael Caine, Vanessa Anne Hudgens, Luis Guzmán, Kristin Davis
V českém znění: Martin Zahálka, Petr Neskusil, Zuzana Ďurinová, Jiří Plachý, René Slováčková, Lumír Olšovský a další

Základní info o tomto filmu do vašeho mobilu:

  1. A nenapdalo je třebas, že na to někdo nepude, páč si myslí, že je jednička a že jí neviděl a tak teda nepude ani na dvojku? To asi ne. Tupost.

    Reagovat na tento komentář
  2. V soutěži o nejkouzelnější úsměv vyhrává THE ROCK!!!

    Reagovat na tento komentář
  3. Super zábava, včera jsem byl! Mimochodem taky nechápu ten název!

    Reagovat na tento komentář

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.