AVENGERS | Přečtěte si co víte i nevíte o všech superhrdinech!

Seznamte se s hrdiny Marvelovských AVENGERS. Celosvětová premiéra se blíží, v našich kinech se objeví dokonce od den dřív než ve Státech, tedy už 3. května 2012. Do českých kin jeden z nejočekávanějších blockbusterů roku uvede Falcon. Přehled hrdinů nejdete uvnitř článku, stejně jako všechny trailery, které jsme zatím uveřejnili na našem trailerovém kanále.

CAPTAIN AMERICA / Steve Rogers

Captain America

Poté, co byl v rámci přísně tajného vojenského programu slaboch Steve Rogers (Chris Evans) proměněn v mocného a hrdinného supervojáka, z něj jeho výjimečné činy za druhé světové války učinily živoucí legendu. Steve Captain America zachránil New York a zvrátil vývoj celé války, ale při své poslední misi havaroval v Arktidě. Když byl v naší současnosti objeven a oživen, zjistil, že v ledovém světě zamrzl na celá desetiletí. Teď se Steve Rogers ocitá v moderním světě, který téměř nepoznává. Jakmile ale Rogerse osloví Nick Fury (Samuel L. Jackson), ředitel mezinárodní mírové organizace S.H.I.E.L.D., s žádostí o pomoc se záchranou světa, oblékne Steve bez váhání svůj kostým Captain America, chopí se ikonického štítu a přispěje týmu Avengers svou silou, velitelskými schopnostmi i pragmatickým přístupem k věci.

IRON MAN / Tony Stark

Iron Man

Tony Stark (Robert Downey Jr.) není pouze excentrický génius, miliardář, playboy a filantrop, ale také obrněný superhrdina, známý jako Iron Man. Poté, co se vypořádal s nepřáteli po celém světě, Stark s jistým váháním přijme nabídku na roli poradce v přísně tajné mírové a špionážní organizaci Nicka Furyho (Samuel L. Jackson), známé pod názvem S.H.I.E.L.D. Na obzoru se objevuje další hrozba a v sázce je osud celého světa. Stark musí znovu obléci svůj oblek Iron Mana, zachránit svět a a stát se plnohodnotným členem Avengers.

THOR / Bůh hromu

Thor

Thor (Chris Hemsworth), arogantní princ ze vzdáleného Asgardu, byl poslán na Zemi do vyhnanství poté, co nezodpovědným chováním ohrozil svůj domov. Během svého exilu na Zemi se Thor naučil pokoře a pomohl své nové přátele zachránit před ničivou hrozbou, kterou za ním vyslal jeho bratr Loki. Svými činy si získal odpuštění svého otce Odina, krále Asgardu. Poté, co byl v Asgardu znovu přivítán jako hrdina, se Thor musí znovu vrátit na Zem, aby zde zabránil katastrofě vesmírných rozměrů. Neohrožený hrdina, vyzbrojený legendárním kladivem nepopsatelné moci, Mjolnirem, velice záhy uzavírá překvapivé spojenectví s tajným týmem Nicka Furyho Avengers, aby svými schopnostmi a silou přispěl ke společnému boji proti svému zákeřnému bratrovi Lokimu.

HULK / Bruce Banner

Hulk

Nezdařený experiment s gama zářením měl na život tichého a mírumilovného vědce doktora Bruce Bannera (Mark Ruffalo) velice neočekávaný vliv. Pokud se rozzlobí nebo se cítí ohrožen, proměňuje se v neovladatelnou stvůru se zelenou kůží, známou pod jménem Hulk. Doktor Banner, který se obává škod, jež by Hulk mohl způsobit, se rozhodne vést poklidný život v odlehlých částech světa, kde pomáhá chudým a léčí nemocné, zatímco se snaží unikat před těmi, kteří by jeho schopnosti proměny v obřího zeleného ničitele rádi využili. Když se objeví nebezpečí, které si vyžaduje Bannerových odborných znalostí, rozhodne se Banner pro spolupráci s ředitelem S.H.I.E.L.D.u Nickem Furym, který si velice dobře uvědomuje, jak přínosná by neuvěřitelná síla Bannerova alter ega, Hulka, byla pro tým Avengers.

HAWKEYE / Clint Barton

Hawkeye

Jeden z nejlepších agentů organizace S.H.I.E.L.D., Clint Barton (Jeremy Renner), krycí jméno Hawkeye, je současně nejlepším žijícím lukostřelcem na světě. Pro svůj oblíbený recurve luk vlastní Hawkeye celou řadu speciálních šípů, určených pro nejrůznější příležitosti, které za cílem vysílá s dokonalou přesností. Jakmile se na obzoru objeví hrozba celosvětové katastrofy, nabídne své ohromující schopnosti týmu Avengers.

BLACK WIDOW / Nataša Romanoff

Black Widow

Agentka organizace S.H.I.E.L.D. Nataša Romanoff aneb Black Widow (Scarlett Johansson) je jedním z nejlepších špionů na světě a dost možná nejlepším nájemným vrahem. Se svou rozsáhlou výbavou specializovaných zbraní, jakými jsou jedovaté šipky či kazetové bomby, ale také širokými znalostmi bojových umění, je Romanoff jedním z nejcennějších agentů ředitele Furyho a její ojedinělé dovednosti jsou pro tým Avengers zcela klíčové.

LOKI

Loki

Poté, co byl jeho plán na ovládnutí Asgardu zmařen jeho bratrem Thorem (Chris Hemsworth), se zlý Loki (Tom Hiddleston) stáhl do neznámých končin, aby zde chystal pomstu. Nechce se pomstít pouze svému bratrovi, ale i Zemi jako takové, jejíž obyvatele nyní Thor ochraňuje. Loki se teď vrací se zákeřným plánem na dobytí Země a před jeho realizací ho nedokáže nic zastavit. Když svou mocí ve službách zla začne ohrožovat celou planetu, nastává otázka, zda ho Avengers sami vůbec dokáží zastavit.

NICK FURY / Ředitel S.H.I.E.L.D.

Nick Fury

Jakožto legendární ředitel mezinárodní mírové organizace S.H.I.E.L.D. stojí Nick Fury (Samuel L. Jackson) v první obranné linii lidstva před největšími světovými hrozbami. Jakmile se S.H.I.E.L.D. dozví o existenci zla, které ohrožuje bezpečnost celého světa, osloví Fury nejmocnější lidi a bytosti této planety a založí s nimi tým Avengers.

Trailery a teasery

Článek jsme oštítkovali takto:
Starší článek
  1. Já si myslím že snad ne, když je to kumulace úplně všech hrdinů…

    Reagovat na tento komentář
  2. A nedopadne to s návštěvností jako Captain America nebo John Carter? Nebude to u nás propadák jako Hunger Games?

    Reagovat na tento komentář

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.