Filmové premiéry od 1. března

Tento týden budete mít možnost vidět, za co vlastně získala Meryl Streep Oscara. Drama ŽELEZNÁ LADY je asi nejsilnějším titulem týdne. Protipólem je nepříliš povedené pokračování GHOST RIDERA s pořadím 2. Čtyřku tohoto týdne doplňuje horor ĎÁBEL V TĚLE a hudební CHEMICAL BROTHERS: DON´T THINK.

ŽELEZNÁ LADY (VB, 2011)

Margaret Thatcherová, neobyčejná a všestranná žena, která dokázala, že vysoká politika není jen výsadou mužů, se jako první žena stala premiérkou Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Svým nekompromisním přístupem k politickému, ale i osobnímu životu, získala přezdívku Železná lady. Film ukazuje Margaretino jedenáctileté působení v pozici předsedkyně britské vlády, její neústupnost a rozhodnost, ale i to, jakou cenu zaplatila za politický vliv a moc.

RECENZE ŽELEZNÁ LADY ZDE

ŽELEZNÁ LADY (THE IRON LADY)
Drama / Životopisný
Velká Británie, 2011, 105 min
Režie: Phyllida Lloyd
Hudba: Thomas Newman
Hrají: Meryl Streep, Jim Broadbent, Anthony Head, Richard E. Grant, Olivia Colman, Roger Allam, Julian Wadham, Harry Lloyd

GHOST RIDER 2 (USA, 2012)

V pokračování světově úspěšného hitu Ghost Rider z roku 2007 se Johnny, který stále bojuje se svou kletbou ďáblova lovce, skrývá na vzdáleném místě ve východní Evropě, když si ho najme tajná náboženská sekta, aby zachránil mladého chlapce (Fergus Riordan) před ďáblem (Ciarn Hinds). Nejdříve se Johnny zdráhá přijmout zodpovědnost Ghost Ridera, ale je to jediný způsob, jak ochránit chlapce a jediná možnost pro něj, jak se navždy zbavit kletby.

RECENZE GHOST RIDER 2 PŘIPRAVUJEME

Akční / Fantasy / Thriller
USA / Spojené arabské emiráty, 2011, 95 min
Režie: Mark Neveldine, Brian Taylor
Hrají: Nicolas Cage, Violante Placido, Ciarán Hinds, Idris Elba, Johnny Whitworth, Christopher Lambert, Anthony Head

ĎÁBEL V TĚLE (USA, 2012)

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo.

ĎÁBEL V TĚLE (THE DEVIL INSIDE)
Thriller / Horor
USA, 2012, 83 min
Režie: William Brent Bell
Hrají: Fernanda Andrade, Simon Quarterman, Evan Helmuth, Ionut Grama, Suzan Crowley, Bonnie Morgan

CHEMICAL BROTHERS: DON´T THINK (VB, JAP, 2011)

Don’t Think je vůbec první projekt, který zachytil celé živé vystoupení Chemical Brothers ve filmové podobě, konkrétně jejich koncert v „japonském Glastonbury“ – na Fujirock Festivalu, kde byli hlavními hvězdami. Režisér filmu Adam Smith je dlouhodobý spolupracovník této elektronické legendy. Materiál byl natáčen na dvacet kamer umístěných nejen uprostřed stage, ale i přímo mezi fanoušky, tak aby dokonale zachytily jejich úhel pohledu a emotivní reakce provázející tuto jedinečnou show. Smith si doslova podmaňuje prostor festivalu i jeho okolí a do záznamu dávkuje psychedelické vizuály, které diváka ponoří do úchvatné atmosféry vystoupení.

Hudební
Japonsko / Velká Británie, 2011
Režie: Adam Smith
Hrají: The Chemical Brothers

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.