MERYL STREEPOVÁ natočí v Praze dvoudílný životopisný film

Jiří Bartoška pozval před časem Meryl Streepovou do Karlových Varů. Zdvořile mu odpověděla, že samozřejmě ráda přijede, ale festival to bude stát milion dolarů. Bartoška se tedy vidiny na mega ozdobu festivalu prozatím vzdal. O to větší šok pro všechny, když dnes Česká televize oznámila, že se Streepová objeví v hlavní roli nového filmu ČT.

Meryl Streep v Julie a Julia

Streepová si téměř zopakuje roli z filmu Julie a Julia, kde hrála slavnou americkou kuchařku. Tentokrát ztvární známou kuchařskou legendu Magdalenu Dobromilu Rettigovou. Scénář napsala Alice Nellis, režírovat bude po dlouhých úvahách dramaturgů ČT Vít Olmer. I díky němu se Streepová rozhodla roli vzít. “Viděla jsem na artovém kabelovém kanálu skvělá sociální dramata PLAYGIRLS 1 a 2. Způsob Olmerova natáčení a přesah jeho sdělení mne natolik oslovil, že jsem se rozhodla nabídku přijmout,” vysvětlila oscarová herečka.

Sociální drama, které uchvátilo Meryl Streepovou (PLAYGIRLS)

Na naši otázku, kolik bude angažmá Streepové stát, odpověděla tisková mluvčí ČT Michaela Fričová: “Koncesionáře ani korunu, paní Streepovou budeme platit z vedlejších zdrojů, poslouží nám k tomu zisky z prodeje práv našich pořadů a merchandisingu. V podstatě nám její honorář zaplatí zisky z prodeje DVD seriálu Vyprávěj.”

Adamovská poněkud přestřelila...

Samostatnou kauzou je požadavek Zlaty Adamovské, která je dlouhodobou dabérkou Streepové. “Adamovská vycítila příležitost a za dabing svojí slavnější kolegyně požaduje milion korun. To je pro nás nepřijatelné,” prozradil generální ředitel ČT Petr Dvořák.

"ŘEKNI, ŘEKNI ŘEŘICHA", Roden jako učitel češtiny

Agent Meryl Streepové Ricky Loanse k tomu dodává: “Česká televize nás požádala, aby se Meryl naučila pořádně česky. Meryl souhlasila a jako učitele výslovnosti si vybrala Karla Rodena, kterého potkala před lety v Kodak Theatre.”

Nejmenované zdroje nám prozradily, že honorář Streepové nejméně dvakrát převýší roční rozpočet Ministerstva kultury ČR. 

Dvoudílný televizní film MAGDALENA a MAGDA vznikne v letních měsících tohoto roku a Česká televize ho na obrazovkách uvede už letos o Vánocích. První díl 25. a druhý 26. prosince na Jedničce.

Článek jsme oštítkovali takto:
  1. blbost.. neumíte si vymyslet nic lepšího?!

    Reagovat na tento komentář
  2. Monika K. 1.4.2012, 18:22

    :))) sociální dramata Playgirls:)))))))))

    Reagovat na tento komentář
  3. Tak zrovna dneska tohle asi nežeru:)))) Magdalena a magda :D

    Reagovat na tento komentář

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.