Recenze | KOUPILI JSME ZOO

Koupili jsme ZOO je film, natočený podle skutečných událostí. Byla-li by to pravda, museli bychom o skutečných motivech a chování hlavních hrdinů přemýšlet jako o nesvéprávných šílencích. Koupili byste si na venkově dům společně s malou ZOO ?

KOUPILI JSME ZOO

Spisovatel Benjamin Mee (MATT DAMON) je losangelský autor novinových sloupků a příležitostný spisovatel. Po smrti své ženy vychovává sám dospívajícího syna a malou dceru. Tvůrčí krizi, i tu rodinnou se snaží řešit plánovaným novým startem a s celou rodinou se přestěhuje do venkovského domu s obrovským pozemkem.

Ten ale skýtá i další bonus: vlastní ZOO, kde žijí desítky zvířat, o které se s malým týmem stará ošetřovatelka Kelly Fosterová v podání SCARLETT JOHANSON. Mee nemá žádné zkušenosti a velmi omezené finance. Přesto se vydává na těžkou cestu ke znovuotevření ZOO.

KOUPILI JSME ZOO

Film sám je velmi rozporuplný. Režisér Cameron Crowe, pravda, točí poněkud rozvláčněji a ne vždy je to na škodu věci. V tomto případě se v první půli filmu dá hovořit o laskavém filmu, plném úsměvných i dojemnějších scén. Postavy jsou celkem uvěřitelné. Ne, že bych tedy kvitoval obsazení Scarlett Johanson, která skutečně jako ošetřovatelka zvířat nepůsobí. Ale budiž.

KOUPILI JSME ZOO

Druhá půlka je o poznání horší, postavy začínají velmi nápadně ve scénáři uzavírat kruh a chovají se zbrkle, pitomě a na konci se mají zase všichni rádi a jsou šťastní.
Matt Damon je v tomto snímku poměrně toporný. Scéna, kdy vzpomíná na manželku a prohlíží si s dojetím její fotky na obrazovce notebooku působí spíš směšně. Tak moc je šablonovitá a popisná.

KOUPILI JSME ZOO

Koupili jsme ZOO je tradiční hollywoodský sladkobolný produkt, který nestojí za to, abychom si na něj za pár let ještě vůbec vzpomněli. Malá Benjaminova dcera, respektive její představitelka to možná trochu zachraňuje, ale to je málo.
Dívat se na tuto idylickou kravinu o překonávání rodinných bolestí a smutku mne nedojalo ani nechytlo, protože je natočená špatně.
Kalkul a zase kalkul.

Nicméně, chcete-li koukat na umírajícího tygra, zasmušilého otce rodiny, naštvaného puberťáka, roztomilou malou dcerušku a nevýrazně namalovanou Scarlett Johanson, vyražte klidně do kina. Moje hodnocení totiž neznamená, že je to film nekoukatelný.

-AC-, totalfilm.cz
Foto/Video: BONTONFILM (c) 2012

KOUPILI JSME ZOO (WE BOUGHT A ZOO)

PREMIÉRA: 12. DUBNA 2012 (BONTONFILM)
Komedie / Drama / Rodinný
USA, 2011, 124 min
Režie: Cameron Crowe
Hudba: Jon Thor Birgisson
Hrají: Matt Damon, Scarlett Johansson, Thomas Haden Church, Colin Ford, Maggie Elizabeth Jones, Angus Macfadyen, Elle Fanning, Patrick Fugit, John Michael Higgins, Carla Gallo, Stephanie Szostak, Kym Whitley, Peter Riegert, Desi Lydic, Benjamin Mee, Lily Rains

 

 

Článek jsme oštítkovali takto:
Novější článek
  1. Věra Spanilá 30.11.2022, 22:44

    Náhodou je to Krásný film, rozesmutněl ale i pobavil. Prostě příběhy se píší a filmy točí! Na světě je hodně zla,ale tohle dokáže vzít za ❤️

    Reagovat na tento komentář

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.