Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

UŽ JSTE VIDĚLI NOVÝ TRAILER DEADPOOL & WOLVERINE? Pokud vám unikl, pusťte si ho tady.

Recenze | HOLKY NA TAHU

Rozlučku se svobodou nemusí absolvovat jen testosteronem nadopovaní jedinci, užívající si v klubu mezi kamarády vystoupení striptérky. Totéž vyžaduje i dnešní moderní žena. Alespoň v americké komedii HOLKY NA TAHU, kde se ošklivé káčátko Becky vdává a její tři „skorokamarádky“ jí to pochopitelně závidí. Je totiž o ruku narozdíl od ní ještě nikdo nepožádal.

Holky na tahu (foto: EEAP)

Becky (Rebel Wilson) oznámí své kamarádce Regan (Kirsten Dunst), že se bude vdávat. Ta hned novinku zděšeně a závistivě sděluje po telefonu svým přítelkyním Geně (Lizzy Caplan) a Katie (Isla Fischer). Trojice svobodných, přesto přitažlivých žen je stále na ocet. Tak alespoň vyrazí za Becky na rozlučku a pomohou jako družičky organizovat svatbu. Vše se ale nakonec pořádně zvrtne a Beckyina svatba je minimálně v ohrožení.

Holky na tahu (foto: EEAP)

Je evidentní, že studia přechází od šílených pánských komedií, umně lavírujících na hraně nevkusu typu Pařba v Las Vegas k verzím pro ženy. Za pařbu, kterou tři nezvedené a vulgární dívky rozjedou by se nemusel stydět žádný chlap. Kokain, chlast, sprosťárny, striptér, roztržené šaty nevěsty,  krev a Becky jedoucí k oltáři v pyžamu. Tak by se dal opsat scénář v jedné větě.

Scénáristka a režisérka Leslye Headland se vydala na zatím neprozkoumanou cestu. Už jenom to, že do popředí zájmu obsadila spíše komediální herečku při těle, která krásou zrovna nevyniká je originální úkrok stranou.

Holky na tahu (foto: EEAP)

Pozitivní na celém filmu je drsný černý humor, který se jistě bude pozdávat kopě zneuznaných krasavic, které tento odvážný přisprostlý film uvidí. Opravdu se nejedná o typickou romantickou komedii, takže pánové, kteří se plakátově podobným typům filmů obloukem vyhýbají mohou vklidu tentokrát vyrazit s přítelkyní.

Holky na tahu (foto: EEAP)

Minimálně se nebudou nudit a možná je i lecčíms interpretky na plátně překvapí. Vždy je pozitivní, když se najdou komediální herečky, které si dokáží dělat srandu samy ze sebe. Obzvlášť u dam je tato vlastnost velmi ryzí.

Holky ničí, nenávidí, nadávají a kradou, to vše zaobalené do kabátku nekomformity. Zajímavý film, kterému by prospělo méně vulgarity a více sebeironie. Kdyby tomu tak bylo, získal by snímek o 10% víc.

 -AC- (totalfilm.cz)
Foto/Video: totalfilm.cz/EEAP © 2012 

Holky na tahu

PPremiéra: 22. října 2012 EEAP
Bachelorette
Komedie
USA, 2012, 87 min

Režie: Leslye Headland
Hrají: Isla Fisher, Kirsten Dunst, James Marsden, Lizzy Caplan, Adam Scott, Rebel Wilson, Hayes MacArthur, Nicole Signore, Ella Rae Peck

JEŠTĚ O NÍ USLYŠÍME:

REBEL WILSON (Becky)
Australská herečka, scenáristka a producentka se na hollywoodské scéně proslavila díky roli hrdinčiny sestry Brynn v americké komedii režiséra Paula Feiga Ženy sobě (2011), výraznou roli však ztvárnila i v komedii Jak porodit a nezbláznit se (2012) či hudební komedii Ladíme!, která se chystá do českých kin v prosinci.

V příštím roce ji uvidíme v akční komedii Michaela Baye Pain and Gain. Do Hollywoodu ovšem přišla už jako zkušená herečka: zkušenosti začala sbírat na jevišti, kde produkovala vlastní show The Westie.

 Monologues, k níž napsala scénář a také si v ní zahrála. Autorský a produkční podíl má i na televizním seriálu Bogan Pride, kde uplatnila i své herecké a pěvecké schopnosti. V roce 2006 si získala pozornost jako autorka a hlavní představitelka australského televizního seriálu The Wedge. Mihla se v americké akční fantasy s Nicolasem Cagem Ghost Rider (2007), díky svým komediálním schopnostem a hereckému typu však bezpečně zakotvila v komediích: patří mezi ně především svatební road movie Pařmeni (2011) britského režiséra Strephana Elliotta.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast