Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTEJTE NA NAŠEM NOVÉM WEBU. DOUFÁME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Béčkové filmy, horory, erotika – Začíná Festival otrlého diváka

V pražském kině Aero dnes večer začíná už 9. ročník Festivalu otrlého diváka. Zahájení festivalu proběhne opravdu ve velkém stylu v úterý 5. března. Po první projekci japonského 18+ filmu Pekelný svazovač: Technika jeřábové bondáže (S&M Hunter, Japonsko 1986), která začíná v 18 hodin, bude v prostoru baru následovat bondage workshop s odborníky na personality tuning z pražského salonu Hell.

Stokerovi (foto: Festival otrlého diváka)

Stokerovi (foto: Festival otrlého diváka)

Úterní zahájení pak vyvrcholí ve 20:30 hodin projekcí netrpělivě očekávané novinky, thrilleru/hororu Stokerovi (Stoker, USA 2013) s Nicole Kidmanovou a Miou Wasikowskou v hlavních rolích.
Ani v den zahájení festivalu – stejně jako žádný další den přehlídky, která trvá až do neděle 10. března – nebude v kině chybět svérázná atmosféra a výzdoba ani oblíbené interaktivní prvky. Vše podřízené letošnímu tématu festivalu, kterým je „Venkov“.

Démoni (foto: Festival otrlého diváka)

Démoni (foto: Festival otrlého diváka)

Programová brožura ke stažení

Festival otrlého diváka dnes také odhaluje znělku letošního ročníku, zásadní součást přehlídky. Tentokrát se její tvorby ujal Šimon Šafránek. V hlavní roli „mysliveckého klipu“ vystupuje herečka, zpěvačka a DJka Johana Švarcová s parohy a několik mrtvých srn.

Přehlídka tradičně nabídne jak starší filmy, tak více či méně očekávané filmové novinky z kategorie hororu, thrilleru, erotických filmů, béčkových titulů a dalších okrajových žánrů.

Lacinej fešák Eddie (foto: Festival otrlého diváka)

Lacinej fešák Eddie (foto: Festival otrlého diváka)

Nově si na své přijdou také milovníci animovaných filmů, které až doposud na festivalu chyběly. Výběr filmů pro přehlídku je výsledkem subjektivních preferencí hvězdného dramaturgického týmu ve složení David Čeněk, Jiří Flígl, Petr Šaroch a Antonín Tesař.
otrlec2013plakat_a1Unikátem festivalu jsou simultánní překlady v reálném čase, v několika případech dokonce týmové, na kterých se podílí přední překladatelé vystupující pod otrlými pseudonymy Samantha Bifidus a Josef Vokurka.
Diváky velmi oblíbené jsou zejména interaktivní projekce, během kterých se dění na plátně částečně přenáší přímo do sálu, a diváci tak mohou leccos zažít na vlastní kůži. Letos Festival otrlého diváka chystá dvě projekce tohoto typu, a to tromáckou Noc drůbežích mrtvol (Poultrygeist, USA 2006), promítanou z originálního brown-raye, a vpravdě kultovní Démony (Itálie, 1985) režiséra Lamberta Bavy.

Na ozvěny Festivalu otrlého diváka se letos mohou těšit diváci kina Art v Brně (15. a 16. března 2013) a kina Hvězda v Uherském Hradišti.

www.otrlydivak.cz
Cena vstupenek: 110,- Kč, možno zakoupit i vouchery Aero na 10 vstupenek a 10 nápojů v ceně 1000,-

připravil: totalfilm.cz

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast