Filmové premiéry od 4. dubna

Velkolepé zpracování klasické pohádky o kouzelných fazolích JACK A OBŘI otevírá tento týden nabídku premiér. Následují dva vynikající thrillery VEDLEJŠÍ ÚČINKY a SMRTELNÉ LŽI. Horor LESNÍ DUCH, gangsterka s charismatickými Al Pacinem a Christopherem Walkenem JAKO ZA STAREJCH ČASŮ, dánský film NERADA RUŠÍM a časosběrné dokumenty Heleny Třeštíkové VOJTA LAVIČKA: NAHORU A DOLŮ a ŽIVOT S KAŠPAREM.

JACK A OBŘI (USA, 2013)

Jack a obři plakát

Když mladý farmářský dělník náhodou otevře bránu dělící náš svět od hrůzostrašných obrů, vzplane nanovo starodávná válka. Obři po dlouhých staletích vtrhnou na Zemi a snaží získat zpět území, o která v minulosti přišli. Mladý Jack (Nicholas Hoult) se jim v tom snaží zabránit a je tak přinucen vybojovat nejtěžší bitvu svého života. V boji za království, jeho obyvatele a lásku statečné princezny čelí nezadržitelnému přívalu válečníků, o kterých si až dosud myslel, že existují pouze v legendách … a sám tak má příležitost stát se legendou.

Recenze JACK A OBŘI

Jack a obřiicon_csfd
Jack the Giant Slayer
Dobrodružný / Drama / Fantasy / Romantický
USA, 2013, 114 min

Režie: Bryan Singer
Scénář: Darren Lemke, Christopher McQuarrie, Dan Studney
Kamera: Newton Thomas Sigel
Hudba: John Ottman
Hrají: Ewan McGregor, Nicholas Hoult, Stanley Tucci, Bill Nighy, John Kassir, Eleanor Tomlinson, Ian McShane, Lee Boardman, Warwick Davis, Eddie Marsan, Ewen Bremner, Sam Creed, Ben Daniels, David Frost, Richard Dorton, Ralph Brown

VEDLEJŠÍ ÚČINKY (USA, 2013)

vedlejší účinky plakát

Emily (Rooney Mara) a Martin Taylorovi (Channing Tatum) jsou dokonalý a úspěšný mladý pár, který má vše, nač si vzpomene. Pak si však jde Martin sednout na čtyři roky do basy za zneužívání informací v obchodním styku a jeho život se promění v peklo. Stejně je na tom i Emily, která zůstává v relativním přepychu jejich manhattanského bytu, ale celou tu dobu se utápí v příšerných depresích. Když se nakonec pokusí o sebevraždu, nastupuje na scénu psychiatr Jonathan Banks (Jude Law). Protože se Emily zuby nehty brání zvažované hospitalizaci, dohodnou se na sérii terapeutických setkání a na užívání antidepresiv. Aniž to tuší, právě tohle rozhodnutí oběma zásadně změní život. Emilina léčba totiž nepokračuje, jak by podle lékařových plánů měla, a tak jí předepíše nové léky, jež by měly její psychické potíže minimalizovat. Tyhle pilulky však mají děsivé vedlejší účinky – mají moc zničit manželství, pověst do té doby respektovaného lékaře, mohou dokonce zabíjet – ale kdo za to bude zodpovědný? Zničený Banks, jehož kariéra se ocitla v troskách, se rozhodne najít odpověď na tuhle otázku za každou cenu. I když riskuje, že přijde i o to málo, co mu ještě v životě zbývá.

Recenze VEDLEJŠÍ ÚČINKY

Vedlejší účinkyicon_csfd
Side Effects
Krimi / Drama / Thriller
USA, 2013, 106 min

Režie: Steven Soderbergh
Scénář: Scott Z. Burns
Kamera: Steven Soderbergh
Hudba: Thomas Newman
Hrají: Rooney Mara, Jude Law, Channing Tatum, Catherine Zeta-Jones, Vinessa Shaw, David Costabile, Andrea Bogart, Kenneth Simmons, Mamie Gummer, Brian Distance, Ashlie Atkinson

SMRTELNÉ LŽI (USA, 2013)

Smrtelne lzi A1 plakat

Když se v New Yorku poprvé setkáváme s finančním magnátem Robertem Millerem (Richard Gere) na oslavě jeho 60. narozenin, jeví se jako ztělesnění úspěšného amerického podnikatele a dokonalého rodinného života. Za zdmi jeho dokonalého sídla mu ale vše přerůstá přes hlavu. Zoufale se snaží dokončit prodej svého obchodního impéria dříve, než se přijde na jeho podvody.Snaží se utajit svůj dvojí život před svou loajální manželkou Ellen (Susan Sarandon) a úžasnou dcerou a jedinou dědičkou Brooke (Brit Marling). Miller se snaží vybalancovat aféru s francouzskou prodavačkou umění Julií Côte (Laetitia Casta). Právě v okamžiku, kdy se snaží prodat své problémové impérium, neočekávaný smrtelný omyl jej nutí žonglovat se svou rodinou, podnikáním a zločinem za pomoci Jimmyho Granta (Nate Parker), osoby z Millerovy minulosti. Jeden špatný krok nastartuje podezřívavého detektiva New Yorské policie, detektiva Michaela Bryera (Tim Roth), kterého v jeho úsilí nic nezastaví. Bojuje o čas, který nemá. Miller je konfrontován s limity svého morálního pokrytectví. Podaří se mu to dřív, než celá ta bublina praskne?

Recenze SMRTELNÉ LŽI

Smrtelné lžiicon_csfd
Arbitrage
Drama / Thriller
USA, 2012, 107 min

Režie: Nicholas Jarecki
Scénář: Nicholas Jarecki
Hudba: Cliff Martinez
Hrají: Richard Gere, Tim Roth, Susan Sarandon, Brit Marling, Monica Raymund, William Friedkin, Laetitia Casta, Evelina Oboza, Josh Pais, Chris Eigeman, Stuart Margolin, Nate Parker, Jennifer Butler, Larry Pine, Austin Lysy, Curtiss Cook, Gabrielle Lazure, William Henderson White, Shawn Elliott, Sophie Curtis

JAKO ZA STAREJCH ČASŮ (USA, 2012)

film-plakat-orig

Ve filmu Jako za starejch časů se pod vedením režiséra Fishera Stevense sešly herecké legendy v rolích stárnoucích gangsterů. Val (Al Pacino) opouští po dlouhých 28 letech vězení a Doc (Christopher Walken) pro něj nachystal oslavu znovu nabyté svobody, během které prožijí to, co někteří obyčejní smrtelníci nestihnou za celý život. K dvojici se v průběhu noci připojí třetí parťák Hirsh (Alan Arkin) a v jejich komediálním, až donkichotském dobrodružství ožívají stará gangsterská pravidla loajality a kodex cti. Úžasnou noční jízdu si užijí naplno, i když – nebo možná právě protože vědí, co přinese ráno.

Jako za starejch časůicon_csfd
Stand Up Guys
Komedie / Krimi
USA, 2012, 95 min

Režie: Fisher Stevens
Kamera: Michael Grady
Hrají: Al Pacino, Christopher Walken, Alan Arkin, Julianna Margulies, Katheryn Winnick, Vanessa Ferlito, Mark Margolis, Addison Timlin, Lucy Punch, Rick Gomez, Weronika Rosati, Jay Bulger

LESNÍ DUCH (USA, 2013)

film-plakat-orig-Lesní duch

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí.

Recenze LESNÍ DUCH

Lesní duchicon_csfd
Evil Dead
Horor / Thriller
USA, 2013, 91 min

Režie: Fede Alvarez
Scénář: Sam Raimi, Fede Alvarez, Diablo Cody, Rodo Sayagues
Kamera: Aaron Morton
Hudba: Roque Baños
Hrají: Shiloh Fernandez, Jane Levy, Jessica Lucas, Lou Taylor Pucci, Elizabeth Blackm

NERADA RUŠÍM (DÁNSKO, 2012)

nerada ruším plakát

Helena je mladá sympatická dívka s poněkud výstředním chováním. V jejím životě ji trápí pouze jedna věc. Ráda by zjistila, kdo je její biologický otec, kterého ve svém dětství postrádala. Rozhodne se svým psem – matčiným miláčkem tuto bizarní situaci řešit. Její hledání a obrovské očekávání ji zavede do kdysi slavného, dnes zchátralého, kodaňského divadla plného podivných existencí. Z bankrotu a tvůrčí krize může divadelníky vyvést pouze premiéra lehce šílené hry, do níž je angažován Helenin pes. Avšak i Helena touží po malé roli, ale pro svůj sen je potřeba něco obětovat… Mistrně natočená stylizovaná komedie s citem pro atmosféru příběhu a s bravurními hereckými výkony pojednává s černým humorem o hledání sebe sama a nacházení svého místa v životě. Vtipný snímek zároveň vypráví o neobvyklé lásce plné absurdních situací. Film s nadsázkou nahlíží do atraktivního divadelního prostředí, do jeho zákulisí, kde se naplno odhalují vztahy mezi umělci.

Nerada rušímicon_csfd
Undskyld jeg forstyrrer
Drama / Komedie
Dánsko, 2012, 90 min

Režie: Henrik Ruben Genz
Scénář: Henrik Ruben Genz
Hudba: Karsten Fundal
Hrají: Sara Hjort Ditlevsen, Nicolas Bro, Lotte Andersen, Stine Stengade, Peter Gantzler, Søren Østergaard

VOJTA LAVIČKA: NAHORU A DOLŮ (ČESKO, 2013)

Vojta lavička plakát

Nový film Heleny Třeštíkové zachycuje vzlety a pády romského hudebníka, aktivisty a novináře Vojty Lavičky. Vojta je průkopníkem romského vysílání v televizi a rozhlase, zasazuje se o práva Romů, a jako skvělý houslista se proslavil především díky účinkování v kapele Gipsy.cz. Zároveň celý život bojuje se svými horšími povahovými stránkami, řeší vztahy se ženami a hledá si své místo na slunci uvnitř i vně romské komunity. „Vždycky, když mám možnost být spokojený a šťastný, nadělám si nějaké problémy,“ říká Lavička, kterého kamera sleduje po dobu 16 let. Na pozadí událostí jeho osobního a profesního života se postupně skládá obecnější obrázek života Romů v české společnosti. Snahu něco změnit a naději na zlepšení situace postupně střídá rozčarování a rezignace. Smutek i radost nejlépe ilustruje působivá romská hudba, která prostupuje celým filmem.

Vojta Lavička: Nahoru a dolůicon_csfd
Vojta Lavička: Up and Down
Dokumentární
Česko, 2013, 89 min

Režie: Helena Třeštíková
Scénář: Helena Třeštíková
Hrají: Vojtěch Lavička

ŽIVOT S KAŠPAREM (ČESKO, 2013)

život s kašparem plakát

V roce 1989 jedenadvacetiletý iniciátor studentských protestů, dnes čtyřicátník, který má za sebou životní zvraty, výhry i zklamání. Jakuba Špalka pohání vpřed a zároveň pohlcuje posedlost divadlem. Jeho dům za Prahou se postupně plní kulisami a kostýmy, Jakubova žena a dvě dcery z něj však odešly. Za dveřmi čeká nový začátek a jedno z nejtěžších rozhodnutí vůbec. Film o hledání rovnováhy mezi svobodou, odpovědností za druhé a uměleckými zásadami přibližuje 23 let života jedné z nejvýraznějších osobností českého divadla.

Život s Kašparemicon_csfd
Dokumentární
Česko, 2013, 89 min

Režie: Helena Třeštíková
Scénář: Helena Třeštíková

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.