Česká televize natáčí PRVNÍ REPUBLIKU – nový seriál podle konceptu Vyprávěj

Česká televize divákům na jaře slíbila další seriál, který bude sledovat osudy postav v průběhu zásadních okamžiků české historie. Po veleúspěšném projektu VYPRÁVĚJ včera začala natáčet nový původní seriál První republika, který bude mapovat dějiny Československa od roku 1918. Stejně jako v případě oblíbeného Vyprávěj se jeho režie chopil Biser A. Arichtev.

PRVNÍ REPUBLIKA (foto: Česká televize)

PRVNÍ REPUBLIKA (foto: Česká televize)

„Ambicí seriálu První republika je ukázat rozvoj svobodného Československa po první světové válce v kontextu českých i evropských dějin,” říká ředitel programu České televize Milan Fridrich a dodává „Seriál bude sledovat období a atmosféru od roku 1918 do roku 1945, a to skrze konkrétní osudy rozvětvené rodiny Valentových, která zbohatla na válečných zakázkách a stěhuje se z venkova do pražského Podolí.“

První republika (foto: Česká televize)

První republika (foto: Česká televize)

Už první natáčecí den v obci Břvany u Slaného, která si dnes zahrála francouzský Terron během bitvy z roku 1918, ukázal, že bude První republika bohatým výpravným seriálem. „Bude to krásný a vizuálně atraktivní seriál, ve kterém se diváci mohou těšit na napínavou rodinnou ságu s tajemnou zápletkou vraždy, která se stala před začátkem děje seriálu,“ prozrazuje producent Filip Bobiňski, podle kterého půjde o zábavný seriál pro celou rodinu. 

První republika (foto: Česká televize)

První republika (foto: Česká televize)

„V období tehdejšího budování nového státu navíc nacházíme mnoho podobných lidských příběhů jako po roce 1989 i v současnosti, a také společenské události, které sami známe, jako například ekonomickou krizi, takže věříme, že divákům budou seriál i osudy postav blízké,“ říká Bobiňski.

Biser A. Arichtev s herci ze seriálu Vyprávěj

Biser A. Arichtev (zcela vpravo) s herci ze seriálu Vyprávěj

Autoři seriálu, který Česká televize natáčí v koprodukci se skupinou Dramedy Productions, již prozradili i první herecká jména, která se v První republice objeví: Jan Vlasák, Markéta Plánková, Pavel Kříž, Jiří Vyorálek nebo Michaela Maurerová.

Vedle českých herců se do natáčení zapojí také jejich slovenští kolegové Zdena Studenková a na Slovensku velice populární Ján Koleník. Autory konceptu jsou producent Filip Bobiňski a scenárista Jan Gardner.

zdroj: Česká televize
Foto: Česká televize – bez vědomí redakce není dovoleno fotografie dále sdílet

  1. Jiří Wolf 2.2.2014, 19:27

    Je velmi smutné, že pokud někdo napíšete na facebook kritický příspěvek, tento je okamžitě smazán. Na druhé straně zůstávají jen příspěvky, které seriál chválí, což samomo sobě je důkazem, že něco není v pořádku. Jedná se o cenzuru se vším všudy. Taková cenzura v České televizi ovšem panovala za totality! Seriál má totiž hodně podstatných nedostatků! Bude nadále pokračovat mazání kritických příspěvků? Jiří Wolf, Praha

    Reagovat na tento komentář

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.