Filmové premiéry od 1. srpna

Je tady kompletní nabídka prvních srpnových premiér. Dvě policajtky, každá jiná a přesto spolu nakonec musí vyjít. Sandra Bullock jako agentka FBI a Melissa McCarthy jako policajtka z ulice – DRSŇAČKY. Woody Allen uvádí další autorský film JASMÍNINY SLZY, plejáda hvězd první velikosti v pokračování krimi komedie RED 2, drama z prostředí terorismu ČERNÁ VDOVA, a švédsko-bulharské drama OSTROV. V rámci Projektu 100 se v kinech znovu objeví drama Vojtěcha Jasného VŠICHNI DOBŘÍ RODÁCI.

DRSŇAČKY (USA, 2013)

Drsňačky

Zvláštní agentka FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) a bostonská policajtka Shannon Mullins (Melissa McCarthy) už nemůžou být odlišnější. Upjatá Sarah pracuje v New Yorku a doufá v další povýšení. Je ambiciózní, talentovaná, inteligentní a má detektivní schopnosti jako Sherlock Holmes. Je vždy a za všech okolností tou nejchytřejší ze všech a nebojí se to dát najevo. Kvůli tomu taky nemá ani rodinu ani přátele. Jen kolegy, kteří ji nesnáší. Oproti tomu svérázná Shannon vyrostla na ulicích Bostonu a umí střílet rovnou od boku. Pistolí i svou nevymáchanou pusou. A protože před nedávnem mimo jiné zatkla i svého bratra, tak ji pro změnu nesnáší její rodina.
Tyto dvě představitelky zákona se prostě musí nevyhnutelně potkat – Sarah je totiž převelena do Bostonu, aby pomohla tamní policii vyřešit sérii brutálních vražd. A tak nastane nevyhnutelný střet nejen s bostonským podsvětím, ale i mezi představitelkami zákona, protože dostaly rozkaz, že spolu musí na případu spolupracovat. Potíž je v tom, že ani jedna z nich o takovou spolupráci nestojí.

Drsňačkyicon_csfd
The Heat
Komedie / Akční / Krimi
USA, 2013, 117 min

Režie: Paul Feig
Scénář: Katie Dippold
Kamera: Robert D. Yeoman
Hrají: Sandra Bullock, Melissa McCarthy, Marlon Wayans, Taran Killam, Michael Rapaport, Thomas F. Wilson, Kaitlin Olson, Demián Bichir, Raw Leiba, Nathan Corddry, Michael McDonald, Tony Hale, Luis Da Silva Jr., Jane Curtin, Katie Dippold, Bill Bu

JASMÍNINY SLZY (USA, 2013)

Jasmíniny slzy plakát

Jasmine (Cate Blanchett) je elegantní, okouzlující a zhýčkaná dáma, která má vše, nač si vzpomene. Její zdánlivě idylické manželství s bohatým podnikatelem Halem (Alec Baldwin) i bezstarostný život se v jediný okamžik rozpadnou na kousky. Jasmine se stěhuje ke své sestře Ginger (Sally Hawkins), která má skromný byt v San Francisku. Jenže útěk z pohádkového stereotypu není tak jednoduchý. Jasmine s nechutí přijímá práci recepční v zubní ordinaci, kde přitahuje nechtěnou pozornost svého šéfa (Michael Stuhlbarg). Přes všechno si hodlá i nadále zachovat aristokratické způsoby, i když je emocionálně na dně a jejím nejlepším přítelem je koktejl antidepresiv a alkoholu. Když potkává Dwighta (Peter Sarsgaard), šarmantního diplomata, který je uchvácen její krásou, oduševnělostí a stylem, má dojem, že nachází novou životní cestu. Jenže co vlastně Jasmine od svého života opravdu čeká? Komediální drama Jasmíniny slzy vypráví o důsledcích, které mohou nastat, když lidé zavírají oči před realitou a pravdou, kterou nechtějí vidět.

Jasmíniny slzyicon_csfd
Blue Jasmine
Drama
USA, 2013, 98 min

Režie: Woody Allen
Scénář: Woody Allen
Kamera: Javier Aguirresarobe
Hrají: Cate Blanchett, Alec Baldwin, Sally Hawkins, Michael Emerson, Bobby Cannavale, Louis C.K., Andrew Dice Clay, Tammy Blanchard, Alden Ehrenreich, Peter Sarsgaard, Max Casell

RED 2 (USA, 2013)

red-2-poster

Nabitá akční komedie RED 2 je pokračováním celosvětově úspěšného filmu o bývalém agentovi CIA, který stále leží někomu v žaludku. Frank Moses dává znovu dohromady svůj svérázný tým elitních tajných agentů. Jejich prvním úkolem je přežít a hned tím druhým je vypátrat ztracenou smrtící zbraň příští generace, která může změnit rozložení sil ve světě. Budou muset odolat hordám nemilosrdných zabijáků, teroristů a mocichtivých vládních úředníků, toužících vyzkoušet si technologicky vyspělou superzbraň. Mise zavede Franka a ostatní RED do Londýna, Paříže a Moskvy. Jejich nepřátelé mají palební i početní převahu, navíc mají Frank a ostatní problémy i tak trochu sami se sebou. Chtějí-li agenti zachránit svět a zůstat přitom na živu, nezbývá jim nic jiného, než se spolehnout na svou vynalézavost a důvtip, na dovednosti ze staré školy. A na trochu toho dynamitu.

Red 2icon_csfd
Akční / Komedie / Krimi / Thriller
USA, 2013, 116 min

Režie: Dean Parisot
Scénář: Erich Hoeber, Jon Hoeber
Kamera: Enrique Chediak
Hudba: Alan Silvestri
Hrají: Bruce Willis, John Malkovich, Anthony Hopkins, Helen Mirren, Mary-Louise Parker, Catherine Zeta-Jones, Byeong-heon Lee, Titus Welliver, David Thewlis, Neal McDonough, Tim Pigott-Smith, Brian Cox, Philip Arditti, Vlasta Vrana, Steven Berkoff

ČERNÁ VDOVA (LIBANON, KATAR, FRANCIE, 2012)

Cerna vdova plakát

Filmová adaptace mezinárodního bestselleru alžírského spisovatele Yasmina Khadraua, jenž byl přeložen do více než čtyřiceti jazyků, sugestivně vykresluje morální dilema arabsko-izraelského chirurga, potýkajícího se s obviněními jeho manželky ze sebevražedného teroristického útoku. Když objeví manželčin dopis na rozloučenou, zhroutí se mu celý dosavadní svět. Čelí složitým životným otázkám, ztrácí dosavadní iluze a začíná si uvědomovat, že doposud žil v uměle vytvořené realitě, jejíž součástí byla neznámá žena.

Černá vdovaicon_csfd
L `Libanon Attentat
Čierna vdova
Drama
Libanon / Francie / Katar / Belgie, 2012, 102 min

Režie: Ziad Doueiri
Předloha: Yasmina Khadra (kniha)
Scénář: Ziad Doueiri
Hrají: Ali Suliman, Dvir Benedek, Uri Gavriel

OSTROV (ŠVÉDSKO, BULHARSKO, 2011)

Ostrov plakát

Sophia a Daneel, oba okolo třiceti, jsou zamilovaný a vášnivý pár žijíci v Paříži. Jednoho dne však Sophie přijde s překvapením – s cestou do Bulharska. Daneel to otevřeně odmítá, ale Sophie je neodbytná a přinutí ho nakonec k odjezdu. Když dorazí na místo, Sophie se dozví, že Daneel se tu narodil. Po několika hodinách strávených na zaplněné pláži ji Daneel zavede na téměř opuštěný ostrov kdesi v Černém moři. Nejen Daneel má svá tajemství a Sophie si chce to své uchovat co nejdéle. Téměř tropické teplo a několik zvláštních místních obyvatel brzy změní jejich vlastní chování a ostrov je donutí odhalit své skryté obavy, které pomalu, ale jistě zpochybňují jejich lásku. Aby se přes to všechno dostali, musí Sophie a Daneel vkročit do neznáma.

Ostrovicon_csfd
The Island
Drama / Romantický
Švédsko / Bulharsko, 2011, 95 min

Režie: Kamen Kalev
Hrají: Thure Lindhardt, Laetitia Casta, Alejandro Jodorowsky, Bertille Chabert, Rousy Chanev, Petar Popyordanov

všichni dobří rodáci

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.