Případy 1. oddělení – skutečná česká kriminálka bez kompromisů

Detektivní žánr je mezi diváky celosvětově nejoblíbenější. Ví to i Česká televize. Přichází proto nyní s dalším originálním dílem. Jedná se o skutečně “profesní kriminálku”. V jednotlivých příbězích se ukazují skutečné kriminalistické postupy. Navíc se děj opírá o skutečné případy z posledních let. Seriál Případy 1. oddělení má mimo novináře Josefa Malindy na svědomí také skutečný šéf pražské “mordparty” Josef Mareš.

Případy 1. oddělení (foto: ČT)

Případy 1. oddělení (foto: ČT)

Případy 1. oddělení je kriminální seriál inspirovaný čtrnácti skutečnými případy, které řešili po roce 1989 detektivové z oddělení vražd na území Prahy. Jistě si vzpomenete například na sexuálního agresora z Jižního města, případ vraždy střihače TV Nova, nebo nájemnou vraždu, kterou si objednal majitel domu, aby se zbavil nepohodlné nájemnice.

Případy 1. oddělení (foto: ČT)

Případy 1. oddělení (foto: ČT)

Vzhledem k tomu, že spoluautorem scénáře je skutečný šéf 1. oddělení Josef Mareš, opírá se celý seriál o značnou míru autenticity a přesnosti popisu policejního prostředí a postupů.

Případy 1. oddělení (foto: ČT)

Případy 1. oddělení (foto: ČT)

Režiséry epizod jsou Dan Wlodarczyk (Kriminálka Anděl, Soukromé pasti) a Peter Bebjak (Kriminálka Anděl, Doktor Ludsky, Meruňkový ostrov). V hlavních rolích se představí Ondřej Vetchý, Boleslav Polívka, Filip Blažek, Petr Stach, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Igor Bareš, Ondřej Malý nebo Sabina Remundová.

Nápad natočit kriminální seriál založený na autentické práci české policie vznikl na jaře 2008. Interiéry 1. oddělení se natáčely v bývalé budově Komerční banky v pražské Sokolovské ulici. V seriálu se objeví 149 herců ve 237 lokacích. Celkový počet natáčecích dnů přesáhl 280 a herci se převlékli do 2 150 kostýmů.

Nový čtrnáctidílný seriál kreativního producenta Michala Reitlera uvede Česká televize od ledna.

připravil: -AC-, totalfilm.cz
foto/video: © Česká televize, 2013

Případy 1. oddělení plakát

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.