Morricone uchvátil Prahu – v dubnu zamíří do Bratislavy

Tisíce fanoušků světové legendy filmové hudby Ennia Morriconeho včera v pražské O2 aréně vyslechly průřez tvorbou světoznámého hudebního skladatele. Pětaosmdesátiletý Morricone sám dirigoval dvouhodinový koncert, na němž zazněly nejznámější melodie z jeho rozsáhlé tvorby. Koncert začal skladbou The Strength of the Righteous z filmu Neúplatní. Diváci skladateli aplaudovali ve stoje.

Ennio Morricone diriguje pražský koncert

Ennio Morricone diriguje pražský koncert

Nechyběla ústřední melodie z filmu Tenkrát na západě nebo filmu Hodný, zlý a ošklivý. Vstupenky na jedinečný koncert si zakoupilo 12 tisíc lidí. V Praze s ním vystoupil maďarský symfonický orchestr Modern Art Orchestra a Kodályho sbor. Se stejným hudebním tělesem vystoupí skladatel ještě 5. dubna v Bratislavě.

Ennio Morricone - koncert v Praze (foto: totalfilm.cz)

Ennio Morricone – koncert v Praze (foto: totalfilm.cz)

Ennio Morricone složil hudbu k více jak 500 filmům, spolupracoval s nejlepšími světovými režiséry jako je Sergio Leone, Paolo Pasolini, Bernardo Bertolucci, Brian De Palma, Roman Polanski, Warren Beatty, Pedro Almodóvar, Quentin Tarantino.
Skladatel dostal desítky ocenění za svoji filmovou hudbu a byl 5x nominován na Oscara. Toho dostal v roce 2007 za celoživotní dílo a předával mu ho herec Clint Eastwood, který hrával drsné chlapíky právě v proslulých spaghetti westernech.
Morricone v posledních letech velmi rád realizuje své nahrávky i v Praze. V CNSO Studios v Hostivaři natočil (s Českým národním symfonickým orchestrem) například hudbu k filmu Nejvyšší nabídka.

připravil: AC, totalfilm.cz
foto/video: Totalfilm.cz a oficiální zdroje

foto banner instagram

morricone-plakat

  1. Nejvíc se mi líbí jeho nádherná hudba k filmu Člověk bez osudu. Mrazí jen když si na to vzpomenu

    Reagovat na tento komentář
  2. Byla jsem na koncertě a musím říct, že na to budu vzpomínat do konce života, prostě nádhera. Pan skladatel je v neskutečné kondici na svůj věk.

    Reagovat na tento komentář

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.