Eva Toulová natočila film o rivalitě hereček – Šťastná dorazí do kin na podzim

Do kin se chystá nový český film režisérky Evy Toulové Šťastná. Vypráví o studentce herectví Viktorii Šťastné, která se v tvrdém prostředí showbyznysu musí prosadit. Konkurence je veliká. Soupeři jsou nelítostní. Ustojí to Viktorie?

Eva Toulová (foto: Klára Stojaníková)

Eva Toulová (foto: Klára Stojaníková)

Paní režisérko, opravdu je konkurence v hereckém prostředí tak tvrdá, jak ukazuje Váš film?

Mezi herečkami je neuvěřitelná konkurence. Soupeří mezi sebou i kamarádky. Na večírku se snaží seznámit s někým slavným, aby s ním byly případně vyfotografovány. Chodí na nespočet akcí, kde se doslova nastavují před objektivy fotoaparátů.
Za jeden večer dokážou dívky obrazit i čtyři akce najednou, s sebou mají i čtvero šatů na převlečení. Tohle samozřejmě neplatí obecně. Doba je velmi tvrdá a pokud chcete uspět, musíte se o své místo na výsluní poprat.

Eva Toulová na place (foto: Jiří Zídek)

Eva Toulová na place (foto: Jiří Zídek)

Naše hrdinka si přijíždí do Prahy splnit svůj sen. Studuje hereckou školu a dostává se do party protřelejších spolužaček. Viktorie začíná bojovat s konkurencí, školou a kariérou. A v neposlední řadě také sama se sebou. Uchází se o místo v životě a buduje si žebříček hodnot. Dívka přijíždí z maloměsta s čistými životními hodnotami. Bohužel na ni tlačí ono konkurenční prostředí, které ji nutí jednat jinak, než je jejím zvykem.

Andrea Daňková (Foto: Jiří Zídek)

Andrea Daňková (Foto: Jiří Zídek)

Vy sama jste podobná morální dilemata řešit ve své profesi ještě nemusela?

Režie je příjemná profese a já sama jsem nikdy nic takového řešit nemusela. Ale vždycky když se bavím s herci, tak jsem v šoku, co kolikrát oni musí řešit. A to už v době studia.

Koho uvidíme v hlavních rolích?

Hlavní roli hraje Andrea Daňková. Seznámili jsme se spolu ještě předtím než ji vzali na DAMU. Vzali ji jako velký talent o dva roky dříve. Spolupracovali jsme spolu už na mém studentském filmu Náplast a před kamerou jsme se spolu sešli u natáčení spotů pro Policii ČR. Obsadila jsem ji bez váhání. Myslela jsem na ni už při psaní scénáře.
Ve vedlejších rolí mám Marii Kružíkovou (Vejška) a Anetu Krejčíkovou (Láska je láska, Ulice). V hlavní mužské roli se představí David Kraus. Matku hlavní hrdinky si zahrála Ljuba Krbová. Profesory ze školy Jan Hrušínský nebo Dana Morávková.

Ljuba Krbová (foto: Jiří Zídek)

Ljuba Krbová (foto: Jiří Zídek)

Co starší herci, nemluvili Vám jako začínající režisérce do práce, respektovali Vás?

Starší herci jsou neuvěřitelní profesionálové. Na můj věk se vůbec neohlíželi. Nijak mě nepodceňovali, na place byli vždy připravení a vždycky se snažili přizpůsobit mým představám. Vůbec mi do toho nemluvili. Měli respekt a když jsem si nebyla jistá, bylo mi řečeno, že rozhodnout se musím sama.

V jaké fázi natáčení nyní jste?

šťastnáPrávě jsme dotočili a chystáme se na hrubý střih a případně zrealizovat ještě 2 až 3 dny dotáček. Zhruba v polovině prázdnin by měla být hotova obrazová i zvuková postprodukce a někdy koncem léta nebo na podzim by měl být film v kinech. Natáčelo se v Praze v exteriérech i interiérech.

Jak složité bylo financování filmu?

Financování bylo složité. Podařilo se to až za 3 roky. Peníze jsou ze soukromých zdrojů. Hlavním sponzorem filmu je Astorie. Koproducentem je ACE a studio Bystrouška.

Nemusíme se bát u českého filmu prokletého product placementu?

Product Placement tam máme jenom jeden jediný. A myslím, že s dějem souvisí.  Sama nejsem přítelkyní přehnaného umisťování produktů do filmů. Pokud se to neumí a s dějem to nesouvisí, působí to pak jako pěst na oko. Toho bych se ráda vyvarovala.

facebook filmu
web k filmu

připravil: MS, totalfilm.cz
foto/video: Totalfilm.cz, Jiří Zídek, Klára Stojaníková

  1. Jano, přesné datum ještě není určeno.

    Reagovat na tento komentář
  2. Jana Toušková 20.3.2014, 17:26

    Kdy to bude v kinech? Na podzim je dost široký pojem

    Reagovat na tento komentář

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.