Hra o trůny se vrací čtvrtou řadou – viděli jsme první díl! (premiéra v pondělí na HBO)

Hra o trůny je bezpochyby jedním z nejúspěšnějších a nejkultovnějších seriálů HBO za poslední dekádu. Mnoho z vás už se nemůže dočkat pondělí. V sídle české pobočky HBO jsme už v pátek viděli první díl nové řady s názvem Two Swords (Dva meče).

Hra o trůny (foto: HBO)

Hra o trůny (foto: HBO)

Česká premiéra další IV. série se už tradičně odehrává spolu s americkou. A co víc: HBO nabídne první díl ve své online knihovně HBO GO a poprvé také přímo na svém kanále YouTube. Už za několik málo hodin začnou další příběhy mocných rodů Lannisterů a Starků, kteří stále drží železný trůn. Rozjezd stál za to.

Pokud si chcete první díl užít bez jakýchkoliv spoilerů, dál nečtěte.
Úvod je tradičně rozjezdový, ale to mu neubírá nic na kvalitě. Lannisterové drží Železný trůn. Mnoho Starků bylo zničeno po Rudé svatbě v Řekotočí. Na začátku první epizody sledujeme zničení legendárního meče Led pod dohledem Tywina Lannistera. Z roztavené hmoty jsou vyrobeny dvě nové zbraně. Jednu z nich získává od otce Jaime. Jeho vztah s otcem se ale nelepší. Oproti jeho očekávání se k němu chladně staví i sama Cersei.

Hra o trůny IV. (foto: HBO)

Hra o trůny IV. (foto: HBO)

Tyrionova mladá manželka Sansa těžce nese svůj úděl a manželovi se to přes značnou snahu nedaří nijak změnit. Potkáme i několik dalších postav včetně dechberoucí akce v hospodě, jejímiž hlavními aktéry jsou Arya se svým ochráncem Sandorem. Narazí v hostinci na Pollivera, který jí ukradl Jehlu. Co se v hospodě stane a jak se Arya projeví popisovat nebudu, zkazil bych vám překvapení.

Hra o trůny IV. (foto: HBO)

Hra o trůny IV. (foto: HBO)

Vracíme se i k Deanerys Targeryen (Khaleesi), která buduje vojsko a prokazuje svou rozhodnost a tvrdost vůdkyně. Míří na město Mereen, kde hodlá posílit armádu a následně napadnout Západozemí. Na obzoru se ale rýsuje i nějaká romantika spojená s její osobou. Však uvidíte…

Hra o trůny IV. (foto: HBO)

Hra o trůny IV. (foto: HBO)

Ovšem bezkonkurenčně nejzajímavější je nová postava z jihu – dornský princ Oberyn Martell. V této roli se poprvé představí herec chilského původu Pedro Pascal. A nutno přiznat, že mu role vážně sedne.

Hra o trůny IV. (foto: HBO)

Hra o trůny IV. (foto: HBO)

Pascal vzpomíná: “Když mi oznámili, že mě berou, málem jsem se p…l strachy. Pomyslel jsem si jen “Chlapi ho zbožňují, ženy ho milují, je to ta nejúžasnější bytost pod sluncem!” a řekl jsem si AHHHHH! Díky moc. Nastavte laťku ještě o něco víš.”

Už v první části nové řady nám předvede, že rozhodně není radno si s ním zahrávat. Oberyn přijíždí do Králova přístaviště kvůli svatbě Joeffreyho a Margeary, ale brzy se ukáže, že ho k návštěvě vede spíše touha po pomstě. První střet s Lannistery stojí opravdu za to. Strach nažene i Tyrionovi, i když jenom slovy.
Oberyn ale nemá jen drsnou stránku. Čeká vás i dávka erotického fluida, kdy si společně s adorovanou milenkou Ellarií (Indira Varma) vybírají nové adeptky a adepta do postele.

This slideshow requires JavaScript.

Jon Sníh je označen jako zrádce a hrozí mu smrt. Jak dopadne soud uvidíte už v premiérové části.
Jak už bylo řečeno čekat nemusíte až na zítřejší osmou večerní. První díl bude od zítra k dispozici na HBO GO a také na YouTube kanále HBO CZSK. My jsme si první část užili maximálně a těšíme se na další.
Seriál Hra o trůny se vysílá od roku 2011 a postupně si získal miliony fanoušků po celém světě. Fantastický svět spisovatele R. R. Martina je opět tady!
[usr 9]

PS: Brzy se na obrazovce HBO objeví nový komediální seriál Silicon Valley. Více o něm se od nás dozvíte příští týden. První díl jako ochutnávku ale uvidíte už zítra, hned po prvním díle nové řady Hry o Trůny. Silicon Valley se pak na obrazovku v pravidelných časech vrátí o měsíc později.

AC, totalfilm.cz
zdroj a materiály: HBO, archiv

Reklama
banner film game got

Film o filmu s CZ titulky

fcb hra o trůny

  1. […] Hra o trůny se vrací čtvrtou řadou – viděli jsme první díl! (premiéra v pondělí na H… […]

    Reagovat na tento komentář
  2. A proč to nedají celé na youtube? První díl je jaksi k ničemu

    Reagovat na tento komentář
    • A proč by to jako měli dělat? Z čeho by asi žili? Ty si myslíš že natočit takový seriál je zadarmo? První díl uvolňují vždycky jako reklamu, aby si HBO předplatili i další lidé.

      Reagovat na tento komentář

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.