Anifilm | Den čtvrtý – tipy na pátek

Čtvrtý festivalový den můžete otevřít třeba v 10 hodin ve Světozoru. Staří známí Fifinka, Pinďa, Myšpulín a Bobík přichází v celovečerním filmu Čtyřlístek ve službách krále

Čtyřlístek napřed na Karlově mostě narazí na obživlého lva ze sochy Bruncvíka, který přátele zavede do podzemních chodeb Pražského hradu. Tam se setkají s císařem Rudolfem a tehdy začíná jejich dobrodružství plné zápletek a zábavných situací.

V Respekt stanu na Zámku proběhne ve 13:00 diskuze na téma současné reflexe animovaného filmu v médiích. Povede ji filmový publicista Kamil Fila.

Kamil Fila (foto: ČT)

Kamil Fila (foto: ČT)

Ve 14:30 si v tomtéž kině můžete udělat představu o tvorbě Pavla Koutského. Pásmo Totální animace začíná ve 14:30. V 16:30 další soutěžní snímky Cheatin´a ve 21 hodin Zvedá se vítr.

Zvedá se vítr

Zvedá se vítr

V Loutkovém divadle proběhne ve 14:30 prezentace  čtyř animovaných a trikových projektů. Představí se Malá z rybárny, Lichožrouti, Trilogie Kaktusák a Život k sežrání.

Pokud jste ve středu nestihli Tetu Hildu, můžete na ní vyrazit do Roháče ve 14:30. V Divadle J. K. Tyla proběhne od 20 hodin prezentace festivalu Anima Brusel. To nejlepší z něj si můžete užít v bezmála 100 minutovém pásmu.

Vizuál letošního ročníku Anima Brusel

Vizuál letošního ročníku Anima Brusel

V Dada clubu bude od 21 koncertovat písničkář a herec Václav Koubek. Ve 22:30 na něj naváže seskupení muzikantů z Jindřichova Hradce Jazz Jam Session JH, které hraje známé i méně známé jazzové melodie ve svých volných úpravách. 

Temný dobrodružný příběh Koralína a svět za tajnými dveřmi, který vzdáleně připomíná Alenčinu výpravu do světa za zrcadlem začne v devět večer na Masarykově náměstí. 

Stále probíhá ve foyer Divadla J. K. Tyla výstava Totální animace, v pivovaru prezentace videoartu a další doprovodné akce.

Některé vaše fotky z Instagram soutěže (o zapojení do soutěže níže)

Kompletní festivalový program najdete zde.
Akreditační středisko je v Divadle J. K. Tyla na Masarykově náměstí.

Vstupenky stojí 50 Kč na jednotlivá představení, zakoupit můžete i akreditaci, na kterou lze vyzvednout až 4 vstupenky na 4 různá představení (jednodenní za 150,-, 3 denní za 350,-). V prodeji jsou i zlevněné akreditace pro studenty, důchodce a zdravotně znevýhodněné návštěvníky.

INSTAGRAM SOUTĚŽ

Už v loňském roce měl Anifilm svůj Instagram účet. Ve spolupráci s Anifilmem jsme letos připravili soutěž pro malé i velké. Foťte přes Instagram zajímavé, vtipné, poutavé, smutné nebo nečekané fotky z festivalu a nezapomeňte je označit v popisku #anifilm nebo #anifilm2014. Vaše fotografie budou v průběhu festivalu k vidění nejen na instagramu ale i na našich stránkách. První tři vítězné fotografie odměníme na konci festivalu DVD s nejlepšími animovanými filmy posledních dvou let: Rebelka, Ledové království, Frankenweenie – domácí mazlíček, Husiti a dalšími pěknými cenami. Těšíme se na vaše příspěvky z Anifilmu, kreativitě se meze nekladou.

Google Play

appStoreBlack

připravil: AC, totalfilm.cz
titulní fotka: Jan Hromádko © 2014

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.