Anifilm | Den druhý – tipy na středu

Nespočet projekcí a dalších doprovodných akcí napovídá, že se letošní Anifilm rozběhl na plné obrátky. Rádi bychom vás upozornili na několik soutěžních i ostatních titulů, které byste si dnes neměli nechat ujít.
Ve Světozoru se od 10 hodin promítá Měsíčňan. Vypráví o chlapci, který žije na Měsíci, nudí se tam a tak se chytí ocasu komety a přistane na Zemi. Je ohromený její krásnou, ale vládne tu despotický prezident, který Měsíčňana pronásleduje jako nebezpečného vetřelce.

Měsíčňan

Měsíčňan

Ve stejném kině je pak na dvanáctou hodinu připraven francouzský film Teta Hilda. Hilda muluje rostliny a věnuje jim veškerý čas. V nedaleké biochemické laboratoři však dojde k zásadnímu objevu. Genetickou modifikací se vědcům podaří vytvořit rostlinu Attilem, která nabízí využití v mnoha oblastech lidského života a zprvu nikdo nevnímá nebezpečí, které přináší. Attilem postupně zachvacuje zemský povrch a z Hildina skleníku se stává poslední oáza klidu. Hilda záhy rozpozná, v jakém ohrožení se celý svět ocitl, ale za své názory i za následnou záchranu situace musí svést napínavý boj, který zásadně ovlivní její život.

Teta Hilda

Teta Hilda

Večer nabízí Světozor soutěžní filmy pro dospělé. První z nich, Barva pleti: medová začíná v 19:00. Originální animovaný životopisný dokument zpracovává téma adopce. Citlivě a s humorem. Postavy byly vytvořené ve 3D, krajina a dekorace ve 2D, autorem kreseb je sám Jung.

Zvedá se vítr

Zvedá se vítr

Ve 21 hodin se můžete podívat na japonský příspěvek do soutěže. Zvedá se vítr je holdem japonskému leteckému inženýrovi Jiro Horikoshi, který navrhl stíhací letoun Mitsubishi A6M, tzv. Zero. Také ale působivý příběh o lásce, houževnatosti, životních výzvách a rozhodování v bouřlivém světě. Jemná ručně kreslená animace postav zdůrazňuje intimitu a křehkost příběhu a kontrastuje s vizuálně ohromující a okázalou mozaikou okolního světa.

Pohádky z mechu a kapradí (Z. Smetana)

Pohádky z mechu a kapradí (Z. Smetana)

V loutkovém divadle se od 9.30 můžete podívat na televizní tvorbu Zdeňka Smetany, který byl včera oceněn cenou za celoživotní dílo. V Divadle J. K. Tyla je dnešní promítání převážně zasvěceno soutěži studentských a krátkých filmů. Dnešní večerní projekce na Masarykově náměstí nabídne animovanou komedii Croodsovi. Přijít můžete i s dětmi zdarma.


V zámeckém parku po celý den probíhá talentová reality show Animace hledá talent. Organizuje skupina Kreus.
Nezapomeňte na výstavu o Totální animaci!

Kompletní festivalový program najdete zde.
Akreditační středisko je v Divadle J. K. Tyla na Masarykově náměstí.

Vstupenky stojí 50 Kč na jednotlivá představení, zakoupit můžete i akreditaci, na kterou lze vyzvednout až 4 vstupenky na 4 různá představení (jednodenní za 150,-, 3 denní za 350,- a na celý festival za 500,- Kč). V prodeji jsou i zlevněné akreditace pro studenty, důchodce a zdravotně znevýhodněné návštěvníky.

INSTAGRAM SOUTĚŽ

Už v loňském roce měl Anifilm svůj Instagram účet. Ve spolupráci s Anifilmem jsme letos připravili soutěž pro malé i velké. Foťte přes Instagram zajímavé, vtipné, poutavé, smutné nebo nečekané fotky z festivalu a nezapomeňte je označit v popisku #anifilm nebo #anifilm2014. Vaše fotografie budou v průběhu festivalu k vidění nejen na instagramu ale i na našich stránkách. První tři vítězné fotografie odměníme na konci festivalu DVD s nejlepšími animovanými filmy posledních dvou let: Rebelka, Ledové království, Frankenweenie – domácí mazlíček, Husiti a dalšími pěknými cenami. Těšíme se na vaše příspěvky z Anifilmu, kreativitě se meze nekladou.

Google Play

appStoreBlack

připravil: AC, totalfilm.cz

plakát instagram