Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTEJTE NA NAŠEM NOVÉM WEBU. DOUFÁME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Zejtra napořád má trailer – do kin vejde v červenci

Nový český film Rudolfa Havlíka chce na plátna podle slov režiséra přivést konečně zajímavou mužskou postavu. Obchodníka Petra, o kterém je řeč, hraje Pavel Batěk, jeho nejlepší kamarádku Terezu Vica Kerekes a kamaráda Pavla Filip Blažek.

„Chtěl jsem přivést do filmu mužskou postavu, která bude zajímavá, protože si myslím, že v českých filmech chybí silné mužské charaktery. Většinou jsou to ublížení, potrhlí, debilní nebo asexuální tvorové, na které mě nebaví se dívat. A to, že všichni chceme změnit svůj život a máme své sny, mi přijde logické, protože věřím, že v koutku duše si to přejeme v jisté míře všichni,“ říká režisér Rudolf Havlík.

Zejtra napořád (foto: Falcon)

Zejtra napořád (foto: Falcon)

Petr Kraus cestuje za prací do Číny, kde zařizuje výrobu zboží pro své zákazníky. Získá zakázku od člověka, který mu není úplně sympatický, ale přesto se pustí s vidinou zajímavého výdělku do práce. Mezitím si na dálku před návratem domů domluví několik schůzek naslepo a věří, že možná potká někoho, kdo mu změní život. V Česku zjistí, že zkazil celou zakázku a má jen několik dní na to, aby věci uvedl do pořádku.

Zejtra napořád (foto: Falcon)

Zejtra napořád (foto: Falcon)

Svých schůzek naslepo se ale nevzdává i přesto, že to jeho nejlepší kamarádka Tereza nevidí ráda. Petr vyráží na cestu napříč republikou, aby objevil nové přátele a přitom zjistil, že se neobejde bez těch, kteří jsou mu nablízku odjakživa. Na cestu, která mu možná změní život a kde si uvědomí, že před problémy nemůže utíkat věčně, protože ty si jej vždy nakonec najdou. A protože všechny důležité věci jsou v našich snech, je možné, že se splní i ten Petrův.

Zejtra napořád (foto: Falcon)

Zejtra napořád (foto: Falcon)

Snímek se natáčel v Plzni, Brně, Praze, Ostravě a zamířil i do dalekého Hong Kongu, který poskytl filmu neopakovatelnou atmosféru daleké Asie.

Režie filmu je dílem debutanta Rudolfa Havlíka, o kterém český filmový svět ještě doposud neslyšel. Spisovatel, cestovatel a blogger natočil svou prvotinu podle vlastního scénáře, zčásti inspirovaného osobně prožitým cestováním po Asii a hledáním pocitu domova v České republice.
Do kin film vejde 17. července 2014 v distribuci společnosti Falcon.

připravil: AC, totalfilm.cz
zdroj: Z. Janáková, U. Donátová
foto/video: Falcon © 2014

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast