Filmové premiéry od 26. června

Další dvojice premiér v tradičně chudším červnovém období před karlovarským festivalem. Očekávaný blockbuster v pořadí čtvrtý film Michaela Baye Transformers: Zánik a také chorvatsko-srbská komedie Knězovy děti.

Transformers: Zánik (USA, 2014) 

Transformers_Zanik_poster_A1-page-001 (1)

Automechanik Cade Yager (Walhberg) se snaží uživit sebe a svou dospívající dceru Tessu (Nicola Peltz) opravováním hodně nepojízdných vraků. Zoufale se mu nedaří, ale jen do doby, než se z jednoho roztřískaného náklaďáku vyklube Transformer a zrovna ten nejdůležitější – Optimus Prime. Cade z toho jen těžko může mít radost, protože Amerika se ještě úplně nevzpamatovala ze souboje „hodných” Autobotů se „zlými” Deceptikony, který na konci třetího dílu zlikvidoval půlku Chicaga. Čtyři roky poté jsou všichni zástupci téhle mimozemské rasy na indexu a elitní vědecké mozky se snaží vytvořit pozemské Transformery, kteří by účinněji čelili podobným hrozbám. Z minulosti ale víme, že cesta do pekel bývá dlážděná dobrými úmysly, a jinak tomu nebude ani v tomto případě. To však Cadea příliš netrápí. Zatím. Jako nový lidský parťák toho nejslavnějšího z Transformerů se ocitl nejen v hledáčku americké vlády, ale pronásledují ho i Optimovi krajané. Do toho všeho se jeho dcera zamilovala, s čímž jako otec rozhodně nemůže souhlasit. Čtvrtí Transformers kromě Wahlberga v hlavní roli přinesou ještě jednu zásadní novinku – Dinoboty, což jsou mechaničtí tvorové, kteří vypadají jako prehistoričtí ještěři. Vítejte v transformovaném Jurském parku.

Recenze zde

Transformers: Zánikicon_csfd
Transformers: Age of Extinction
Akční / Dobrodružný / Sci-Fi
USA / Čína, 2014, 165 min

Režie: Michael Bay
Scénář: Ehren Kruger
Kamera: Amir M. Mokri
Hudba: Steve Jablonsky
Hrají: Mark Wahlberg, Jack Reynor, Nicola Peltz, Stanley Tucci, Kelsey Grammer, Sophia Myles, Bingbing Li, T.J. Miller, Peter Cullen, Titus Welliver, Victoria Summer, Heather Danner, Cleo King, Michael Wong, Ray Lui, Ken Watanabe, Thomas Lennon, John Goodman, John DiMaggio, Frank Welker, Reno Wilson, Mark Ryan, Robert Foxworth, Byron Li, Teresa Daley, Candice Zhao

Knězovy děti (Chorvatsko, Srbsko, 2013)

Knězovy děti

Svěží, satirická komedie přivede diváka na malý ostrov Dalmácie. Mladý kněz Fabian, jenž zde převzal po svém předchůdci farnost, je zděšen zdejšími statistikami. Úmrtnost je příliš vysoká, porodnost je příliš malá. S dobrým úmyslem a heslem „dokonce i papež je proti používání kondomů” se Fabian pokusí zlomit místní trend. Za pomoci pobožného trafikanta Petara a lékárníka Marina propichují prodávané kondomy a antikoncepční pilulky mění za vitaminy. Brzy se dostaví kýžené výsledky a těhotenský boom začíná. Cesta do pekla je však vždy dlážděna dobrými úmysly.

Knězovy dětiicon_csfd
Svecenikova djeca
Komedie / Drama
Chorvatsko / Srbsko, 2013, 93 min

Režie: Vinko Brešan
Scénář: Mate Matisic, Vinko Brešan
Kamera: Mirko Pivcevic
Hudba: Mate Matisic
Hrají: Krešimir Mikić, Niksa Butijer, Marija Skaricic, Lazar Ristovski, Drazen Kuhn, Petar Atanasoski, Ana Begic