Viktor Preiss znovu stíhá zločince – v novém filmu ČT

Česká televize začala natáčet nový televizní film Černé jako smola podle předlohy známé autorky detektivních románů Hany Proškové. V hlavních rolích detektivů se představí Viktor Preiss a David Matásek. Preiss ztvárňuje roli vyšetřovatele v krátké době už poněkolikáté. Naposledy se v roli policisty objevil v seriálu ČT Clona.

Černé jako smola (foto: ČT)

Černé jako smola (foto: ČT)

„Příběh vypráví o malíři Horácovi, který se dlouhodobě přátelí se svou mladou sousedkou. Ta je však jednoho dne nalezena mrtvá. Vše vypadá na sebevraždu, ale Horácovi se stále něco nezdá. Dotyčný do případu neustále šťourá, což ho nakonec dostane do situace, kdy se podezřelým stane on sám. Naštěstí zasáhne jeho přítel, komisař Vašátko, kterého hraje Viktor Preiss,“ přibližuje snímek kreativní producent ČT Jan Štern.

Černé jako smola (foto: ČT)

Černé jako smola (foto: ČT)

Detektivka Černé jako smola je adaptací knižního bestselleru Hany Proškové z roku 1976. Příběh však bude při svém aktuálním zpracování zasazen do současnosti. Ve filmu se vedle Viktora Preisse a Davida Matáska, který hraje malíře Horáce, objeví také Jaromír Dulava, Jana Stryková, Vanda Hybnerová či Igor Bareš. Scénáře se chopila Jana Knitlová, režie Lucie Bělohradská. Film se natáčí v Praze, na zámku v Průhonicích a v Poříčí na Sázavě.

Česká televize chystá i další snímek podle předlohy Hany Proškové, film Zvláštní případ, ve kterém se dvojice „vyšetřovatelů“ Horác a Vašátko vydává na společnou dovolenou na horskou chatu. Ani tam se ale nevyhnou zatažení do vyšetřování vraždy.

zdroj: Česká televize
připravil: JG, totalfilm.cz