MFF KV | Fanny Ardant je ve Varech – večer uvede film, který režírovala

Populární francouzská herečka a v posledních letech také režisérka Fanny Ardant dorazila včera odpoledne na festival. Před hotelem Pupp ji přivítal prezident festivalu Jiří Bartoška. Ve Varech uvede svůj režijní počin Cadences obstinées (Naléhavé rytmy). V osmdesátých letech se proslavila ve filmech Francoise Truffauta. S ním také nějakou dobu žila a porodila mu dceru.

Banner_KV_hlavní strana2

Jiří Bartoška vítá Fanny Ardant ve Varech (foto: KVIFF)

Jiří Bartoška vítá Fanny Ardant ve Varech (foto: KVIFF)

Vzhledem k tomu, že skvěle ovládá italštinu, točila třeba i s Michelangelem Antonionim. Její další filmografie se jmény slavných režisérů jenom hemží. Namátkou připomeňme ještě třeba Alana Resnaise nebo Andrého Delvauxe. Objevila se také v Sorrentinových filmech, naposledy ve Velké nádheře. Čeští diváci ji mohou znát i jako tetu Pierrette z hudební komedie Francoise Ozona 8 žen (8 femmes – 2002).

Fanny Ardant ve filmu 8 žen (foto: archiv)

Fanny Ardant ve filmu 8 žen (foto: archiv)

Od roku 2009 se věnuje také scénáristice a režii. Svůj třetí film Cadence obstinées právě přijela představit do Varů. Mluvit o něm bude na tiskové konferenci ve 14 hodin a večer ho spolu s Francem Nerem uvede osobně (3D6 – 6.7.2014, 21:30, Městské divadlo).
O čem Fanny Ardant mluvila na tiskové konferenci, prozradíme odpoledne.

AC, MS, totalfilm.cz
foto: archiv, Film Servis Karlovy Vary