MFFKV | Do Varů dorazí pětadvacet filmů z Cannes i světoví režiséři

Do Karlových Varů tradičně přijedou významní světoví režiséři, aby uvedli své aktuální filmy. Dorazí italská režisérka Alice Rohrwacher se svým filmem Zázraky, který získal Velkou cenu v Cannes. Také přijede její krajanka Asia Argento, která tamtéž uvedla snímek Nepochopená. V Cannes zazářilo i ruské drama Leviatan, které osobně uvede jeho režisér Andrej Zvjagincev.

Vary2014clanek

Alice Rohrwacher v Cannes se Sophií Loren

Alice Rohrwacher v Cannes se Sophií Loren

Polák Pawel Pawlikowski představí karlovarskému publiku své drama Ida. Debra Granik představí Winter´s Bone (nominace na 4 Oscary) a David Mackenzie uvede drama Hvězda kriminálu. Přijede také asijský filmař Bong Joon-ho s kultovní adaptací komiksu Snowpiercer.

Cannes: Cena poroty Mommy (režie: Xavier Dolan)

Cannes: Cena poroty Mommy (režie: Xavier Dolan)

Z uplynulého canneského festivalu se pro 49. ročník MFF Karlovy Vary podařilo získat reprezentativní výběr pětadavaceti filmových titulů. Kromě již jmenovaných titulů se v programu objevuje například snímek Mommy Xaviera Dolana, který získal Cenu poroty nebo poetický snímek Naomi Kawase Utiš vodu (Still the Water) nebo černá komedie Divoké historky (Relatos slavajes) argentince Damiána Szifróna. Diváci uvídí i příběh Šílené lásky (L´Amour fou) rakušanky Jessicy Hausner či Aleluja (alleluia) Belgičana Fabrice du Welze. Zajímavý bude i aktuální film Majdan (Maidan) Sergeje Loznici. To ale samozřejmě není vše. Další canneské tituly najdete v programu.

Kompletní program najdete zde

připravil: AC, totalfilm.cz
zdroj: Film Servis Karlovy Vary, a.s.

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.