Kabinet nezávislého filmu otevírá říjnové středy prvním večerem – V pohybu

Protipólem běžné komerční produkce se v promyšlených tématických večerech zabývá už čtvrtým rokem Kabinet nezávislého filmu. Dnes večer otevírá v Brně slavnostním zahájením a startem prvního bloku nazvaného “V pohybu”. Týden nato představí animovaný film, následně dokument a poslední říjnovou středu Grande finale s nejoblíbenějšími filmy festivalu.

Hosty úvodního večera budou mimo jiné herečka Zuzana Slavíková, scénárista a pedagog Petr Oslzlý, filmový teoretik Radomír D. Kokeš nebo herec Lukáš Hejlík. Všechny tématické večery se konají v brněnském klubu Slowone. První nabídne svěží filmovou produkci mladých autorů, která vás nenechá v klidu. Přinese podívanou od „béčkového“ trháku po rozpohybovaný taneční film.

Organizátoři festivalu vytváří prostředí, ve kterém se navzájem potkávají začínající režiséři, zkušení profesionálové a filmoví fanoušci. Kabinet je místo, kde vznikají nové spolupráce, vyměňují se zkušenosti a každý dostane prostor vyjádřit svůj názor.

Kabinet nezávislého filmu - foto z minulého ročníku

Kabinet nezávislého filmu – foto z minulého ročníku

KNF je projekt mladých lidí formující se pod záštitou občanského sdružení Kulturárium. Za cíl si klade zejména setkávání a vzájemné síťování začínajících filmových tvůrců, propagaci jejich tvorby a zapojení veřejnosti do diskuzí s odborníky z filmové branže. Zároveň přináší uvolněnou a bezprostřední atmosféru filmové projekce. Vynáší film z anonymního prostředí kin do prostor oblíbených brněnských klubů.

Servis:
www.kabinetnf.cz
facebook festivalu zde
Vstupné 50,- | Start: 19:30

připravil: MS, totalfilm.cz
zdroj: Kulturárium