Joseph Gordon Levitt na laně mezi mrakodrapy – ve 3D

3D novinka Roberta Zemeckise Chůze po laně má svůj první teaser. Hlavní roli francouzského provazochodce ztvárňuje Joseph Gordon-Levitt. Režisér Zemeckis (Forrest Gump) se nás tentokrát rozhodl přenést do rána 7. srpna 1974, kdy se osamělý provazochodec Philippe Petit rozhodl ohromit svět zdánlivě neuskutečnitelným přechodem po laně mezi dvěma věžemi newyorského Světového obchodního centra.


O zhruba čtyřicet let později se Zemeckis s Gordonem-Levittem s využitím nejmodernějších vizuálních efektů a technologií IMAX a 3D (a množství dekorací) a za podpory obřího týmu techniků a řemeslníků chystají tento okamžik v průběhu posledního natáčecího týdne snímku Chůze po laně zopakovat. I oni se pokoušejí o něco zdánlivě nemožného: pokoušejí se přivést k životu ve vší velkoleposti obě budovy, nenávratně ztracené řízením osudu.
Snímek Chůze po laně (ve kterém se v dalších rolích objevují například Sir Ben Kingsley či Charlotte Le Bon z filmu Láska na kari) divákům slibuje, že se ocitnou přímo v samém centru dění a budou moci poznat zážitek chůze po laně v nebeských výšinách tak dokonale, jak to jen je možné.

Chůze po laně (foto: TriStar)

Chůze po laně (foto: TriStar)

Film ale také zkoumá motivace, které ke slavnému provazochodeckému výkonu vedly, včetně Petitových nejranějších dětských obsesí, jeho milostných pletek a také jeho prchlivý vztah s mužem, který mu byl druhým otcem, Kingsleyho Papá Rudym.

Režisér Robert Zemeckis (foto: archiv)

Režisér Robert Zemeckis (foto: archiv)

Snímek Chůze po laně, který Zemeckis vnímá současně jako příběh o bláznivém dobrodružství i milostné vyznání Dvojčatům, měl na plátna kin poměrně komplikovanou cestu. Ačkoliv nápad na jeho natočení poprvé přišel v roce 2007, premiéru v kinech i v sálech IMAX bude mít až v říjnu 2015.

„Jedním z největších problémů, se kterými jsem se během pokusů o zahájení prací na tomto snímku potýkal, bylo to, že dnes je velice obtížné natočit prakticky libovolný celovečerní film, který není založený na něčem již ověřeném,“ vysvětluje oscarový režisér. „Cokoliv, co se pokouší být ojedinělé a originální je velice těžké natočit. A pak ještě dojde na to, že se jedná o film o provazochodci a že ho chci natočit ve 3D. To už je považováno takřka za nemožné.“

Chůze po laně (foto: TriStar)

Chůze po laně (foto: TriStar)

Česká premiéra: 1. 10. 2015

zdroj: Falcon © 2014

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.