Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

UŽ JSTE VIDĚLI NOVÝ TRAILER DEADPOOL & WOLVERINE? Pokud vám unikl, pusťte si ho tady.

Kevin Costner slaví šedesátku

Dnes slaví šedesátku jeden z nejznámějších hollywoodských herců Kevin Costner. Jako herec se ve filmu objevil na počátku osmdesátých let. Jeho režijní debut Tanec s vlky (1990) ho ale spolehlivě katapultoval mezi hereckou a režijní špičku. Faktem ale zůstává, že jeho fenomenální úspěch už nezopakoval.

Tanec s vlky (foto: archiv)

Tanec s vlky (foto: archiv)

Tanec s vlky vyrazil dech divákům i kritice a Costnerovi nakonec vynesl dva Oscary – za nejlepší film a režii. Následovalo několik hitů i totálních propadáků. Komerčně velmi úspěšný byl Osobní strážce, ve kterém hlídal zpěvačku v podání Whitney Houston. Další velký úspěch zaznamenal film o americkém prezidentovi JFK. Ve filmu Olivera Stonea hrál Costner hlavní roli a byl za ni nominován na Oscara.

Tanec s vlky BD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Naproti tomu synonymem totálního propadáku a béčkového scénáře je další Costnerova režijní práce. Vodní svět zaznamenal v kinech velmi vlažné přijetí. O dva roky zopakoval podobné fiasko s filmem Posel budoucnosti.
Kevin Costner se na střední škole nadchl pro basket a baseball. Zúročil to v několika sportovních filmech (Durhamští býci, Hra snů).

Kevin Costner a Diane Lane ve filmu Muž z oceli (2013)

Kevin Costner a Diane Lane ve filmu Muž z oceli (2013)

Dalším Costnerovým oblíbeným žánrem jsou pochopitelně westerny (Wyatt Earp, Krajina střelců).
Naposledy se v českých kinech objevil v akčním dramatu 3 dny na zabití, Jack Ryan: V utajení či v roli otce Supermana v Muži z oceli.

MUŽ Z OCELI BD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Costner má kromě sportu velmi rád hudbu. Od malička se učil hrát na klavír a zpíval ve sboru. V osmdesátých letech měl i vlastní hudební skupinu Roving Boy. Je podruhé ženatý a má šest dětí.

připravil: AC, totalfilm.cz
foto: archiv, Warner Bros.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast