Trailer Batman V Superman se blíží

Nejnovější drby říkají, že prvních záběrů z očekávaného setkání dvou nejikoničtějších superhrdinů, Batmana a Supermana se dočkáme před premiérou Jupiter vychází. Ten jde do kin už 5. února, tedy příští čtvrtek.

Superbowl logo 2015První krátký spot tedy možná spatříme už s tradiční nadílkou reklam ze Superbowlu, kde se předvede i Marvel se svými Avengery a Ant-manem, které chystá pro tento rok. Batman V Superman: Úsvit spravedlnosti (Batman V Superman: Dawn of Justice) jde do kin později, konkrétně v březnu 2016, takže nás čeká skoro roční čekání. Přitom v původních plánech byl film ohlášený na léto 2015.

Batman V Superman (ilustrace: archiv)

Batman V Superman (ilustrace: archiv)

Šachování s premiérou

Po rozpracování plánů studia Warner Bros., které vlastní filmová práva DC universa, se vše zásadně změnilo. Došlo k přesunutí premiéry na 5. květen 2016. Na stejný den bylo později ohlášeno pokračování marvelovského Kapitána Ameriky a bylo tak otázkou času, kdy jeden z filmů ustoupí. Batman V Superman se tedy usídlil na konečný termín – 24. března 2016, odkud ho snad už nic nevyžene. Nedávno se dokonce objevila informace, že se film rozdělí na dvě části. Jedna měla být uvedena už 23. října 2015, pod názvem Enter the knight, druhá pak pod stávajícím názvem v již ohlášený termín. Informaci však vyloučilo několik představitelů studia a posléze i představitel Supermana Henry Cavill. Jistá šance, že se bude dělit, ale stále existuje, k oficiálnímu odhalení mělo dojít právě s prvním trailerem.

Batmanem a Supermanem to nekončí

Po dokončení epické trilogie o netopýřím muži Christophera Nolana bylo jasné, že se Batman někdy vrátí. Rok po něm přišel v režii Zacka Snydera Superman (Muž z oceli) a Nolan se na něm produkčně podílel. Nolan vždy tvrdil, že jím natočená trilogie je navždy uzavřená a Superman do ní nikdy nepatřil. Proto pokračování Muže z oceli přivádí Batmana úplně nového. Jak jistě všichni víte, zhostí se ho Ben Affleck, který byl v minulosti spojován s režií komiksového filmu.

Batman V Superman - první oficiální foto (WB)

Batman V Superman – první oficiální foto (WB)

wb-logoTato možnost stále visí ve vzduchu, a to nejpravděpodobněji s potenciální Batmanovskou sólovkou, která však nebyla oficiálně ohlášena, nicméně se o ní stále uvažuje. Batman v Superman představí několik ikonických postav DC comics, hlavní úlohu sehraje Supermanova nemesis, Lex Luthor, Wonder Woman a mihnout se má dokonce Flash nebo Aquaman. Film pak otevře dveře ještě většímu filmu – Justice League. Velkolepé týmovce, která spojuje ty nejznámější DC postavy. Film režíruje opět Snyder a dorazí ve dvou částech: Part One (listopad 2017) a Part Two (červen 2019). Tím velkolepé plány ale zdaleka nekončí.

MUŽ Z OCELI BD lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Už příští rok se na nás chystá Suicide Squad. Režíruje David Ayer (Patrola, Drsný časy) a uvidíme tu Jokera (Jared Leto) Harley Quinn (Margot Robbie) nebo Deadshota (Will Smith). V roce 2017 Wonder Woman (Gal Gadot), 2018 Flash a Aquaman. Shazam v roce 2019 a konečně další rok Cyborg a nový Green Lantern. Vyhlídky jsou velmi ambiciózní, uvidíme, jak se Warnerům podaří plány naplnit.

připravil: Petr Račko, totalfilm.cz
foto/video: Warner Bros., archiv (1), (3) © 2014 WARNER BROS. ENTERTAINMENT INC., RATPAC-DUNE ENTERTAINMENT LLC AND RATPAC ENTERTAINMENT, LLC Photo Credit: Zack Snyder