Oscar 2015 | Dva z vítězných filmů jsou už na DVD, další hledejte v kinech

Letošní 87. ročník cen Americké filmové akademie zná své vítěze – čtyři Oscary v hlavních kategoriích má hořká komedie Birdman, stejný počet legendárních sošek získal Grandhotel Budapešť, tři sošky získal Whiplash. O další trofeje se podělily filmy Americký sniper, Interstellar, Kód Enigmy, Teorie všeho, Chlapectví, Selma a Still Alice. Dva tituly už jsou k dispozici na DVD a Blu-ray discích. Další se Bontonfilm chystá vydat postupně.

Whiplash (foto: Falcon)

J. K. Simmons má Oscara za výkon ve filmu Whiplash (foto: Falcon)

Oscarovou horečku se budou tradičně snažit využít i čeští kinodistributoři. Některé z titulů jsou právě v kinech (Whiplash, Kód Enigmy), jiné čekají na svou premiéru (Teorie všeho a Americký Sniper). Naštěstí jen dva z oscarových vítězů českého distributora zatím nemají (Still Alice a Selma).

Více o oscarových titulech na DVD v článku Co koupit na placce 1/2015

DVD a Blu-ray Grandhotel Budapešť Bontonfilm vydal v loňském roce, DVD a Blu-ray Chlapectví letos v lednu, Birdman bude následovat v květnu a v plánu je i Teorie všeho, Kód Enigmy a vynikající Whiplash.

Chlapectví-dvd-bdSpolu s Bontonfilmem jsme pro vás na nadcházející víkend připravili atraktivní soutěž o 5 DVD s výjimečným filmem Chlapectví. Patricia Arquette obdržela Oscara za roli matky ve výjimečném snímku Richarda Linklatera. Režisér ho natáčel neskutečných 12 let.

„Samozřejmě máme radost a věříme, že zájem o naše tituly se zvedne. Na měsíc březen jsme také rozšířili stávající edici Oscarových filmů o další tituly“, uvedl za společnost Bontonfilm manažer videodistribuce Michal Holotík.

připravil: MS, totalfilm.cz
zdroj: 2media, Bontonfilm