Anifilm přinese prestižní výběr filmů nominovaných na Cartoon d´Or

Květnový Mezinárodní festival animovaného filmu v Třeboni už se začíná pomalu blížit. Program šestého ročníku Anifilmu opět doplní prestižní výběr filmů nominovaných na cenu Cartoon d’Or. Tato panevropská cena pro nejlepší krátký animovaný film roku je udělována již více než dvacet let. Bruselská Cartoon European Association of Animation Film ji s podporou programu MEDIA uděluje nejlepším snímkům, které zvítězily na předních evropských festivalech.

Boles (Slovinsko)

Boles (Slovinsko)

Porota mezinárodních expertek a expertů vybere každý rok z této skupiny několik finalistů a určí vítěze. Do užšího výběru se za letošní rok probojovala slovinská režisérka Špela Čadež s loutkovým film Boles, oscarový vítěz Pan Hublot režisérů Laurenta Witze a Alexandra Espigarese, Kiki of Montparnasse Francouzky Amélie Harrault, snímek Anatol a jeho pánvička od Érica Montchauda a konečně vítězný film roku – vánoční speciál Paniky v městečku tvůrčího dua Vincent Patar a Stéphane Aubier s podtitulem The Christmas Log.

Letošní ročník Mezinárodního festivalu animovaného filmu odstartuje v Třeboni 5. května a potrvá do 10. května.
Další program festivalu budeme odhalovat v následujících týdnech. Totalfilm.cz je již potřetí mediálním partnerem svátku animovaného filmu a přinese vám z jarní Třeboně tradiční, rozsáhlé zpravodajství.

Anifilm-2015-banner-long

připravil: AC, totalfilm.cz

  1. […] budou k vidění všechny filmy nominované na letošní Oscary a součástí programu je i výběr filmů nominovaných na evropskou cenu Cartoon d’Or. Stranou zájmu nebude i program věnovaný oslavám 100 let švédské animace. Dalšími velkými […]

Comments are closed.