Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTEJTE NA NAŠEM NOVÉM WEBU. DOUFÁME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Avengers: Age of Ultron – ultimátní přehled hlavních postav

Už příští týden do našich kin vstoupí pokračování veleúspěšných Avengers, přinášíme vám proto přehled nejdůležitějších postav, se kterými se v kině potkáte už ve čtvrtek 30. dubna ve filmu Avengers: Age of Ultron.

Iron man

Poprvé v komiksu: 1963

Speciální schopnosti: miliardář, playboy, filantrop a hlavně vynálezce

Syn Howarda Starka měl před sebou krásnou budoucnost. Tonyho čekalo dědictví v podobě Stark Industries, on sám byl talentovaný v oboru inženýrství, přesto ho nejvíce bavilo být tím správným playboyem. Když ale jeho rodiče tragicky zahynuli při autonehodě, musel se Tony do vedení firmy trošku opřít. Velmi často se účastnil předváděcích akcí vojenské techniky jeho firmy, což si vyhlédla tajná teroristická skupina, která po něm chtěla vyrobit zbraň hromadného ničení. Byl zajat a těžce raněn šrapnelem granátu. Vyrobil si elektromagnetický zdroj, který jej držel při životě a bránil šrapnelu v postupu k jeho srdci. Tonymu nezbývalo moc času a tak společně s profesorem Ho Yinsenem začal pracovat na vojenské zbroji, která jim měla pomoci dostat se ven. Profesor při útěku umírá, Tony se s pomocí zbroje a velkou dávkou štěstí dostává na svobodu. Prožité okolnosti kompletně mění jeho osobnost a stává se světovým ochráncem, kterého všichni dobře známe.

Kapitán Amerika

Poprvé v komiksu: 1941

Speciální schopnosti: vůdcovství, velká síla

Pohublý mladík Steve Rogers se po propuknutí druhé světové války snažil narukovat do americké armády. Kvůli špatným fyzickým předpokladům byl několikrát odmítnut, to mu ale nezabránilo v jeho touze pomoci své zemi proti rozpínavosti fašistického režimu. Při jednom ze svých dalších neúspěšných pokusů potkává doktora Eriksna, který mu nabídne působení v projektu Znovuzrození. Po testech, kdy Steve Rogers prokázal svou obětavost a víru byl vybrán jako první dobrovolník pro test super séra, které mělo zvýšit fyzické předpoklady a sílu a tím stvořit prvního supervojáka. Aplikace séra se vydařila a Rogers se stává Kapitánem Amerikou. Je vyslán do boje proti Red Skullovi, který vede nacistickou odnož – Hydru. V jedné z akcí se obětuje a padá i s letadlem do oceánu, kde zamrzne v ledu. Díky séru však přežívá a je probuzen do naší současnosti a stává se zakládajícím členem Avengers.

Hulk

Poprvé v komiksu: 1962

Speciální schopnosti: ničivá síla, nesmrtelnost

Bruce Banner je vynikajícím vědcem, který se specializuje na gama záření. Při jednom z testů však byl vystaven jeho smrtelné dávce. Bruce přežil, jeho tělo získalo schopnost přeměnit se do obrovského zeleného monstra, Hulka, který má sice monstrózní sílu, ale nedokáže se plně ovládat. Přeměny docílí pomocí vzteku a každá další rána nebo kulka jen navyšují jeho schopnosti a zlobu. Bruce Banner se snaží svou druhou identitu skrývat, dá se říci, že ji nenávidí a snaží se ji zbavit. Spřátelí se s Tonym Starkem a začne svému alteregu čelit. Snaží se ze všech sil se naučit ovládat, aby jeho Hulk byl prospěšný. Jako člen Avengers je vysílán do boje jen v nejnutnějších případech.

Thor

Poprvé v komiksu:1962

Speciální schopnosti: božská síla, vládce kladiva Mjöllnir, hromovládnost

Odinův syn Thor byl vždycky tak trochu rebel. Rád se pouštěl do potyček, provokoval, užíval si slávy. Když jednou svými činy málem rozpoutal válku, Odin mu odebral božské schopnosti a vyhnal jej na planetu Zemi mezi obyčejné smrtelníky. Zde se naučil pokoře, vrátila se mu moc nad kladivem Mjöllnir a zachránil Zem před nekalými úmysly svého bratra Lokiho. Když se Loki vrátil pomstít a hlavně vládnout naší planetě, byl Thor opět vyslán na Zem, aby nastolil pořádek. Jeho schopnosti se v boji proti Lokimu velice hodily, proto byl také přijat do superhrdinského týmu Avengers.

Black Widow a Hawkeye

Poprvé v komiksu: 1964

Speciální schopnosti: psychologie, obratnost, zbraně, lukostřelba

Známí zejména díky jejich působení v Avengers, kde tvořili společný tým. Hawkeye je nejlepším lukostřelcem světa, který nikdy nemine. Černá vdova je nejen obratná agentka, ale také skvělá manipulátorka, což využívá při nejrůznějších výsleších. Pochází z Ruska, kde sloužila KGB, poté změnila stranu a stala se členkou S.H.I.E.L.D.u a později Avengers. Hawkeye byl při Lokiho působení omámen kouzlem a sloužil mu, s pomocí Black Widow se jeho účinků zbavil a přidal se opět do týmu Avengerů.

Ultron a Vision

Poprvé v komiksu: 1968

Speciální schopnosti: přenášení vědomí, síla, inteligence, odolnost

Ultrona v nadcházejícím snímku Age of Ultron stvořil Tony Stark pro ochranu lidstva. Umělá inteligence Ultron se ale vymkla kontrole a za největší nebezpečí pro lidstvo označil je samé. Bude se nás snažit vyhladit, k čemuž mu má dopomoci právě Vision, kterého Ultron stvořil pro boj s Avengers. Je to v podstatě jeho syn, který se ale postupně, stejně jako on, vymkne kontrole a změní nakonec stranu a připojí se k Avengers.

Quicksilver a Scarlet Witch

Poprvé v komiksu: 1964

Speciální schopnosti: rychlost, magie, čtení myšlenek, manipulátorství

Kvůli filmovým právům byla tato původně mutantská dvojčata přejmenována na tzv. zázraky, jejich osud je ve filmovém vesmíru Marvel Cinematic Universe zcela neznámý a proto jakékoliv informace jsou celkem spekulativní a mohlo by se jednat o potenciální spoilery. Oba dva posluhují Ultronovi a snaží se členy Avengers rozkmotřit, nakonec by však měli spojit síly právě s Avengers a zprovodit Ultrona ze světa.

připravil: Petr Račko, totalfilm.cz
zdroj: různé zdroje, Marvel
foto/video: Marvel Entertainment © 2015, Falcon © 2015

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast