Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTÁME VÁS NA NAŠEM NOVÉM WEBU. VĚŘÍME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Filmové premiéry od 30. dubna

Tak jsme se dočkali. Partička superhrdinů povstala proti zlovolnému Ultronovi a přichází to rozbalit v Avengers: Age of Ultron. Sci-fi Ex Machina má skvělý scénář i nečekaný konec a také stojí za to. Pak je tu ještě komedie Je prostě báječná, která trochu připomíná filmy Woodyho Allena, přestože ji natočil klasik Peter Bogdanovich.

Avengers: Age of Ultron (USA, 2015)

Avengers Age of Ultron plakat

Pokus miliardáře Tonyho Starka oživit program na udržení celosvětového míru skončí nezdarem a největší hrdinové světa, včetně Iron Mana, Kapitána Ameriky, Thora, Neuvěřitelného Hulka, Black Widow a Hawkeye musí čelit děsivému nebezpečí. V sázce je osud celé planety. Povstane zlovolný Ultron a jenom Avengers mu mohou zabránit v uskutečnění ďábelských plánů. Nová křehká spojenectví a nečekané zvraty jsou zárukou vzrušujícího a jedinečného akčního dobrodružství globálních rozměrů.

Recenze zde

Avengers: Age of Ultron icon_csfd
The Avengers: Age of Ultron
Akční / Dobrodružný / Sci-Fi
USA, 2015, 141 min

Režie: Joss Whedon
Předloha: Jack Kirby (komiks), Stan Lee (komiks)
Scénář: Joss Whedon
Kamera: Ben Davis
Hudba: Brian Tyler
Hrají: Chris Evans, Chris Hemsworth, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Samuel L. Jackson, Cobie Smulders, James Spader, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Thomas Kretschmann, Don Cheadle, Hayley Atwell, Paul Bettany, Andy Serkis, Stellan Skarsgård, Idris Elba, Anthony Mackie, Lou Ferrigno, Chelsea Li, Julia Krynke, Claudia Kim

Ex Machina (USA / Velká Británie, 2015)

ExMachina_poster_web

Caleb (Domhnall Gleeson) měl neuvěřitelnou kliku. Ve firemní soutěži vyhrál hlavní cenu, týdenní pobyt na horské chatě svého zaměstnavatele, geniálního vědce Nathana (Oscar Isaac). V okamžiku kdy uprostřed pustiny vyskočí z vrtulníku, který ho na místo dopravil, dojde mu, že na tenhle týden jen tak nezapomene. Jenže ani nejbujnější fantazie by ho nedokázala připravit na to, co ho čeká v supermoderní stavbě připomínající protiatomový bunkr. Prvotní ostych zažene Nathanův přátelský přístup. Pak se však seznámí s Avou (Alicia Vickander). U přátelské dívky s krásnou tváří jen dráty vedoucí jejím průsvitným tělem prozrazují, že je ve skutečnosti unikátním technologickým experimentem. Jeho součástí se právě stal i Caleb. Jeho úkolem je prostá interakce s Avou, kterou Nathan pečlivě pozoruje a zaznamenává a testuje tak možnosti umělé inteligence. Dokáže být Ava natolik „lidská“, že Caleb zapomene, že komunikuje s robotem? Dokáže v něm probudit nějaké city? Calebovi se však role pokusného morčete začne čím dál víc zajídat, zvlášť když s Avinou pomocí zjistí, že Nathan mu o svém výzkumu neřekl zdaleka všechno.

Recenze v pátek

Ex Machinaicon_csfd
Drama / Sci-Fi / Thriller
USA / Velká Británie, 2015, 108 min

Režie: Alex Garland
Scénář: Alex Garland
Kamera: Rob Hardy
Hudba: Geoff Barrow, Ben Salisbury
Hrají: Alicia Vikander, Domhnall Gleeson, Oscar Isaac, Corey Johnson, Sonoya Mizuno, Chelsea Li, Deborah Rosan

Je prostě báječná (USA, 2014)

Je proste bajecna plakat
Živelná komedie plná zmatků a dobře mířených facek. Nebudeme si nic nalhávat, Isabel je lehká holka. Nejstarší profesí se snaží našetřit, aby se mohla stát herečkou, ostatně jako každý v New Yorku. Jakmile ale opravdu vstoupí na Broadway, spustí lavinu bláznivých situací a zábavy. Někdo se do ní totiž zamiluje a někdo zas až moc dobře poznal její neřestnou kariéru. A všichni jsou tak trochu ženatí nebo vdané.

Je prostě báječná icon_csfd
She’s Funny That Way
Komedie
USA, 2014, 93 min

Režie: Peter Bogdanovich
Scénář: Peter Bogdanovich, Louise Stratten
Kamera: Yaron Orbach
Hudba: Ed Shearmur
Hrají: Imogen Poots, Jennifer Aniston, Will Forte, Lucy Punch, Owen Wilson, Kathryn Hahn, Rhys Ifans, Joanna Lumley, Tatum O’Neal, Brie Larson, Jason Schwartzman, Cybill Shepherd, Eugene Levy, Jake Hoffman, Ahna O’Reilly, Angela Jeanneau, Jennifer Esposito, Debi Mazar, Quentin Tarantino, Austin Pendleton, Michael Shannon

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast