Nová pohádka Řachanda má za sebou první klapku

První klapka pohádky s typicky českým názvem Řachanda padla v sobotu 23. května 2015, kdy se před kameru postavila dvojice hlavních hrdinů Kuba a Matěj, které ztvárňují Vladimír Polívka a Aleš Bílík. Tvůrci slibují milou, ale také komediálně zaměřenou pohádku. Obsazení je hvězdné. Krom dvou zmíněných hlavních hrdinů se na plátně objeví Bolek Polívka, Petr Čtvrtníček, Oldřich Kaiser, ale také Jan Hrušínský, David Novotný, Jaromír Nosek, Vlastimil Zavřel, Vilma Cibulková, Petr Vacek, Martin Dejdar, Ester Kočičková a další. Do role kořenářky byla obsazena devadesátiletá herečka Věra Kubánková. 

Řachanda -  foto z natáčení

Řachanda – foto z natáčení

Kromě hradu Kost se bude téměř celý červen natáčet i v zámeckém resortu Dětenice a v lesích Královéhradeckého kraje. Režie se ujala režisérka Marta Ferencová a premiéra v českých kinech je naplánována na jaro 2016.

Kromě klasického krále s královnou, prince a princezny, kořenářky, drvoštěpa, zahradníka, ponocného či vojáků budou děti bavit i obyvatelé lesního království jako trollové, gnóm, dryády, puci a další bytosti, které „stvoří“ společnost FX Creator. Masky pohádkových bytostí mají na starosti Josef Rarach a Vlad Taupesh a následně budou upravovány technologií face replacement.
Pohádku produkují společnosti APFEL Production a first.FRAME, distributorem je společnost Cinemart.

připravil: MS, totalfilm.cz
zdroj: Gábina Vágner