Pac-Man slaví 35! – Pixely mají nový narozeninový trailer

PAC-MANTM – jedna z historicky nejznámějších herních postav – oslavil dnes, 22. května své 35. narozeniny. Protože se tato postava současně v létě objeví na plátnech kin ve filmu Pixely společnosti Sony Pictures, připojuje se tato filmová společnost k velkolepým celosvětovým narozeninovým oslavám. Ve městech celého světa a na internetu se herci z tohoto snímku připojí k filmovým divákům a výjimečným hostům a oslaví toto výročí narozeninovými dorty, hraním videohry PAC-MAN a speciálními akcemi, které se budou v konkrétních městech lišit dle možností. Snímek Pixely bude do českých kin uveden 13. srpna 2015.

Stejně jako ten, kdo vyrůstal v osmdesátých letech, zachránili i Sam Brenner (Adam Sandler), Will Cooper (Kevin James), Ludlow Lamonsoff (Josh Gad) a Eddie „Fire Blaster“ Plant (Peter Dinklage) svět před zkázou snad tisíckrát – prostřednictvím videoherních automatů a pár mincí. Teď ho budou muset zachránit doopravdy. Když si ve snímku Pixely mezigalaktičtí mimozemšťané chybně vyloží videozáznamy klasických videoher jako vyhlášení války, zaútočí na Zemi s armádou jednotek, která je inspirovaná objekty z klasických videoher. Prezident Will Cooper je tak nucen povolat na pomoc své staré známé z dětství, aby svět zachránili před zkázou, kterou se chystají rozpoutat PAC-MAN, Donkey Kong, Galaga, Centipede a Space Invaders. Připojuje se k nim také podplukovnice Violet Van Pattenová (Michelle Monaghan), specialistka, jež hráčům dodává jedinečné zbraně, určené k boji s mimozemšťany.

Pixely (foto: Sony)

Pixely (foto: Sony)

Filmoví fanoušci celého světa se mohou k oslavám PAC-MANových narozenin připojit na adrese Facebook.com/PixelsMovie, kde budou moci sledovat a sdílet nejnovější trailer na film Pixely a získají zde také nejnovější informace o vydání mobilní hry Pixels Tower Defense společnosti BANDAI NAMCO Entertainment America Inc., ve které se objeví Pac-Man a celá řada dalších videoherních postav z filmu.

Pixely (foto: Sony)

Pixely (foto: Sony)

Profesor Toru Iwatani, tvůrce PAC-MANa, dodal: „Je těžké uvěřit, že od chvíle, kdy jsme stvořili PAC-MANa, uběhlo už 35 let. Bylo pro nás velice vzrušující sledovat, jak ho svět přijal. Jako jakýkoliv jiný umělec jsme i my chtěli stvořit něco, co s námi zůstane, ale tohle předčilo veškerá naše očekávání. Jsem také hrdý na to, že PAC-MAN sehrál tak důležitou roli ve filmu Pixely – vizuální efekty obřího PAC-MANa v New Yorku budou výjimečné, něco takového jste ještě neviděli. Mým narozeninovým přáním je, aby PAC-MAN i nadále rozdával lidem radost.“

Snímek Pixely režíroval Chris Columbus. Autory scénáře jsou Tim Herlihy a Timothy Dowling podle námětu Tima Herlihyho na motivy krátkého filmu, jehož autorem byl Patrick Jean. Producenty filmu jsou Adam Sandler, Chris Columbus, Mark Radcliffe a Allen Covert. Do českých kin distribuuje snímek Pixely společnost Falcon s dabingem ve 2D i 3D.

zdroj: Falcon