Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTEJTE NA NAŠEM NOVÉM WEBU. DOUFÁME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Rozhovor | Vendulka utěšitelka Eva Jeníčková hraje v La Fabrice roli Kathleen Turner

Eva Jeníčková ztvárnila v divadelní hře Matthewa Lombarda stejnou roli, jakou si v originále zahrála americká herečka Kathleen Turner. Hra o poněkud svérázné řádové sestře a jejím drogově závislém pacientovi High – Lety peklem se hraje v pražské La Fabrice. Evu Jeníčkovou ale znají čeští diváci především jako Vendulku utěšitelku z básnické série nebo Mariku ze Sněženek a machrů. Výrazná herečka má za sebou také téměř třicetiletou kariéru ve Spojených státech. Hrála v několika významných filmech, mimo jiné i v Muži na měsíci s Jimem Carreym. Zahrála si i v klipech významných světových hudebníků. Žije souběžně v Americe i u nás. V Česku natočila krom pokračování Sněženek a machrů i velmi úspěšný mezinárodní projekt. Film Klauni  režiséra Viktora Tauše zaujal diváky po celém světě a sklízel úspěchy i velký divácký ohlas na mnoha světových festivalech.

Klauni - Eva Jeníčková (foto: archiv)

Klauni – Eva Jeníčková (foto: archiv)

Eva Jeníčková k tomu dodává: „Všude, kde jsem byla, měli Klauni nádherný ohlas. Zajímavé bylo sledovat, jak si diváci rozdílných národností ve filmu nacházeli jiné věci. Ve frankofonních zemích šli více s humorem, na severu s jímavostí. Emigranty napříč národnostmi pak zasáhl příběh klauna Oskara, kterého hraje Didier Flamand. Zúčastnila jsem se mnoha besed po projekcích v Santa Barbaře, Seattlu, ve Vancouveru. Lidí se film skutečně hluboce dotkl v mnoha rovinách a také v závislosti na jejich životních příbězích a zkušenostech. Zůstávali dlouho po projekcích, ptali se, svěřovali se s vlastními příběhy, dokonce nám někdy psali i dopisy. Klauny už viděli diváci v kinech ve více než deseti zemích a byli uvedeni na více než dvaceti filmových festivalech.“

V současné době připravuje herečka detektivku Modré stíny, pokračování série Případ pro Exorcistu, který nedávno uvedla Česká televize. Jak už bylo napsáno výše, v pražském divadle La Fabrika hraje hlavní roli ve hře High – Lety peklem. Divadelní kus si herečka sama našla a prosadila jeho uvedení v Česku. HIGH (Lety peklem) je dramatem o víře, uzdravení a odpuštění se “zlatou dávkou” sarkasmu.

Eva Jeníčková a Martin Pechlát ve hře High - Lety peklem

Eva Jeníčková a Martin Pechlát ve hře High – Lety peklem

Vyprávění o začátcích kariéry, Vendulce utěšitelce, Sněženkách, Klaunech, divadelní hře High-Lety peklem i nových projektech najdete v exkluzivním video rozhovoru z šatny v La Fabrice.

Rezervovat vstupenky na poslední představení před divadelními prázdninami (pondělí 25.5.) je možné zde.

HIGH_PosterHerci_A1_web

Recenze Klaunů zde
Nejlepší herecké výkony za rok 2013 podle Totalfilmu

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast