Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTEJTE NA NAŠEM NOVÉM WEBU. DOUFÁME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Znělka s Melem Gibsonem pro 50. MFF KV je natočena

Hlavním představitelem nové znělky pro 50. ročník MFF Karlovy Vary se stal loňský držitel Křišťálového glóbu za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, herec a režisér Mel Gibson.

image

„Jsme rádi, že se podařilo realizovat znělku s Melem Gibsonem během jediného roku, což je při vytíženosti takovýchto osobností malý zázrak,“ říká prezident  MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška a dodává. „Mel Gibson se netajil tím, že  byl atmosférou na karlovarském festivalu nadšený a já si vážím toho, že splnil slib, který nám ve Varech dal a znělku pro jubilejní ročník natočil.“

image

Znělku natáčel počátkem května v Los Angeles režisér Martin Krejčí, který s Ivanem Zachariášem od počátku spolupracuje na konceptu festivalových znělek se známými filmařskými osobnostmi. Krejčí již točil například znělku s Jiřím Menzelem nebo Helen Mirrenovou.

A jak se znělka s Gibsonem rodila? „Byl to poměrně dlouhodobý proces. Nejdříve jsme se s panem Gibsonem potkali… a domluvili se, že koncept znělek vychází z toho, že si jejich protagonisté dokážou udělat sami ze sebe trochu srandu, což mi speciálně v jeho případě  přišlo lákavé,“ popisuje Martin Krejčí. „On s tím souhlasil, tak jsem pak během podzimu napsal takovou scénku, kterou jsme mu poslali a od jeho asistenta nám přišlo potvrzení, že je to v pořádku.“

Natáčení minipříběhu, v němž hlavní roli hraje laureát ceny a křišťálová socha, bylo přece jen trochu náročné, právě z časových důvodů, ale hlavní představitel dokázal svou profesionalitu.  „Den před tím točil Mel Gibson do dvou do rána, takže byl dost unavený, ale v momentě, kdy se rozjela kamera, tak byl jako kdyby v něm někdo zmáčknul knoflík Mel Gibson“. Natočili jsme všechno maximálně na čtyři jetí,“ říká režisér.

Tvůrcům se navíc podařilo herce překvapit. „Nejvíc ho udivilo, že vše točíme na filmovou  surovinu – kamery si prohlížel s nedůvěrou a překvapením… – Myslel jsem, že je to jenom dekorace – říkal nám….když zjistil, že točíme opravdu na film, tak mi přišlo, že to všechno začal brát o trochu vážněji,“ vzpomíná Martin Krejčí. Kamery, které měl na natáčení k dispozici, mají velkou filmovou historii, naposledy byly použity pro slavný film Martina Scorseseho Casino.

Novou znělku s Melem Gibsonem uvidí diváci v premiéře v rámci slavnostního zahájení 50.ročníku MFF Karlovy Vary 3. července.

zdroj: KVIFF, Film Servis Karlovy Vary

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast