Filmové premiéry od 11. června

Jen dvě premiéry jsou přichystány v kinech na tento čtvrtek. Restart Jurského parku s názvem Jurský svět a rakouské historické drama Láska šílená. Co si vyberete vy?

Jurský svět (USA, 2015)

Jurský svět poster
Před dvaadvaceti lety tragicky skončil sen excentrického milionáře Johna Hammonda, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vypěstovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby se ale mnohé změnilo, park jede na plné obrátky, ročně jím projdou milióny nadšených návštěvníků, kteří s očima navrch hlavy sledují v akci desítky „vyhynulých” živočichů. Jenže vedení parku stále hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. A v tu chvíli přijdou komplikace.
Vědecké experimenty s novými druhy mohutně podporuje strohá manažerka parku Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), která ve zvířatech vidí především čísla. Na rozdíl od ní v nich biolog Owen Grady (Chris Pratt ze Strážců galaxie) vidí hlavně nebezpečí, zvlášť ve tvorech, které nestvořila příroda, ale laboratoř. Události mu dají za pravdu, když se jeden z takových mazlíčků doslova urve ze řetězu a začne si vylepšovat jídelníček zaměstnanci parku a posléze také návštěvníky, mezi nimiž jsou také dva synovci Claire, kteří za tetou přijeli na prázdniny. Teď už nejde o vyšší tržby ani o udržení prestiže. Cílem všech začalo být holé přežití.

Recenze ještě dnes

Jurský svět icon_csfd
Jurassic World
Akční / Dobrodružný / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 125 min

Režie: Colin Trevorrow
Scénář: Rick Jaffa, Amanda Silver, Colin Trevorrow, Derek Connolly
Kamera: John Schwartzman
Hudba: Michael Giacchino
Hrají: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Jake Johnson, Judy Greer, Katie McGrath, Vincent D’Onofrio, Nick Robinson, Omar Sy, Irrfan Khan, B.D. Wong, Ty Simpkins, Brian Tee, Lauren Lapkus, Andy Buckley, James DuMont, Gary Weeks, Eric Edelstein, Michelle DeVito, Erik Thirsk, Isaac Keys

Láska šílená (Rakousko / Lucembursko / Německo, 2014)

Láska šílená poster
V Berlíně začátkem 19. století mladý německý básník Heinrich touží po romantické sebevraždě ve dvojici a neúnavně hledá spřízněnou lidskou duši, která by byla ochotná s ním dobrovolně ukončit svůj pozemský život. Je však zklamaný z necitlivosti všech lidí kolem, a když nedokáže přesvědčit ani svou sestřenici Mariu, ztrácí i tu poslední naději. Naštěstí však potkává Henriette, mladou, skromnou a uzavřenou manželku obchodníka, trpící “chorobou duše”, a zdá se, že i jinou smrtelnou nemocí.

Láska šílená icon_csfd
Amour fou
Historický / Drama
Rakousko / Lucembursko / Německo, 2014, 96 min

Režie: Jessica Hausner
Scénář: Jessica Hausner
Kamera: Martin Gschlacht
Hudba: Nicolas Tran Trong

Hrají: Birte Schnoeink, Christian Friedel, Stephan Grossmann, Marc Bischoff, Sebastian Hülk, Sandra Hüller, Katharina Schüttler, Gustav-Peter Wöhler, Alissa Wilms, Rosa Enskat, Paraschiva Dragus, Holger Handtke, Peter Jordan, Cornelius Schwalm

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.