Lída Baarová je dotočena, teď putuje do střižny

Poslední natáčecí den má za sebou štáb snímku Lída Baarová. Tým v čele s režisérem Filipem Renčem a scénáristou Ivanem Hubačem strávil při natáčení více než 50 dní. Nyní putuje veškerý materiál na půl roku do střižny a trikového studia, premiéru by pak měl mít snímek vznikající v česko-slovenské koprodukci začátkem roku 2016.

Hitler (Pavel Kříž) v zamyšlení

Hitler (Pavel Kříž) v zamyšlení

V titulní roli se představí Táňa Pauhofová, v roli Josepha Goebbelse pak rakouská hvězda Karl Markovics. Poslední scény filmu se natáčely v budově bývalé Živnostenské banky. Ta se proměnila v kancléřství Adolfa Hitlera v podání Pavla Kříže. Tomu si tam přijde stěžovat manželka Josepha Goebbelse v podání Lenky Vlasákové na milenecký vztah svého manžela s českou herečkou. „Bylo to nejnáročnější natáčení v mém životě. Ale z ničeho jsem nemusel slevovat, což pro mě bylo extrémně důležité. Vždyť jsme na tom projektu s Ivanem Hubačem pracovali skoro 15 let,“ spokojeně pronesl po konci natáčení režisér Filip Renč.

Magda Goebbelsová (Lenka Vlasáková) si u Hitlera stěžuje na Baarovou

Magda Goebbelsová (Lenka Vlasáková) si u Hitlera stěžuje na Baarovou

Film ještě před svým dokončením budí velký zájem po celém světě. „V zahraničí se bude snímek uvádět pod názvem Ďáblova milenka. Už teď je jisté jeho uvedení v německy mluvících zemích, o dalších trzích velmi intenzivně jednáme, protože zájem o snímek je opravdu enormní,“ říká Filip Albrecht z produkčního týmu Lídy Baarové.
Premiéra snímku je plánována na začátek roku 2016.

připravil: Totalfilm.cz/ K. Michtarjan
foto: produkce filmu