Recenze | Mimoni neurazí ani nenadchnou

Nic zvláštního se nekoná. Mimoni ze série Já, padouch dostali svůj vlastní animák. Baví, ale mohli by mnohem víc. Scénář není nejlepší, ale budiž k poctě českých překladatelů a dabingového režiséra, že z české verze vykouzlili minimálně stejně zábavné momenty, jaké má původní znění. Sporadické hrátky se zkomolenou češtinou i dabing postavy Scarlet Odkráglové Ivanou Chýlkovou potěší. V originále ji namluvila Sandra Bullock a faktem je, že tyto dámy mají nečekaně velmi podobný hlasový feeling.

Mimoni (foto: CinemArt)

Mimoni (foto: CinemArt)

Šílené a roztomilé postavičky, jejichž jedinou tužbou je sloužit největšímu padouchovi na světě baví hned od začátku. Histroická vsuvka od evolučních dob, přes středověk až do 60. let rozjíždí zábavnou jízdu, která drhne bohužel už ve chvíli, kdy tři z Mimoňů dorazí v šedesátých letech do New Yorku, aby nalezením dlšího padoucha odvrátili zánik vlastního národa.

Na scéně se tedy objevuje zmiňovaná Scarlett, která filmu vévodí, ačkoliv bychom to očekávali od svítivě žlutých postaviček, kvůli kterým na film většina diváků dorazí. Nenechte se ale zmást. Kevin, Stuart i Bob v podstatě neslezou z plátna. Jejich gagy a zápletky, ale nemají vyrovnanou úroveň a místy pobaví především děti, ačkoliv “padouší” filmy byly spolehlivou zábavou pro celou rodinu.

Mimoni (foto: CinemArt)

Mimoni (foto: CinemArt)

Místy totiž Mimoni působí jako nevyrovnaný guláš s hluchými místy. Přesto si myslím, že z filmu nikdo zklamán odcházet nebude. Jen je škoda, že Mimoni nebudou patřit k tomu nejlepšímu, co Illumination Entertainment vytvořili. Přitom od zveřejnění prvního traileru se od sequelu Já, padouch očekávalo hodně.

  • Režie - 60%
    60
  • Animace, vizuál - 80%
    80
  • Scénář - 40%
    40
  • Český dabing - 75%
    75

Mimoni (2015)

Vznikl bohužel pouze průměrný animák, který neurazí, ale nijak zvlášť nenadchne. Přitom tihle žlutí nekňubové mají už dlouho velký potenciál.

65 %
Vaše hodnocení filmu: 4.8 (4 hlasů)
Sending
Martin Staněk, totalfilm.czicon_csfd
foto/video: CinemArt © 2015

Mimoni
The Minions
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, 2015, 91 min
Premiéra: 25. 6. 2015 CinemArt

Režie: Kyle Balda, Pierre Coffin
Scénář: Brian Lynch
Hudba: Heitor Pereira
Hrají: Sandra Bullock, Jon Hamm, Michael Keaton, Allison Janney, Katy Mixon, Steve Coogan, Pierre Coffin, Chris Renaud, Steve Carell, Hirojuki Sanada
V českém znění: Ivana Chýlková, Jan Vondráček, Jiří Klem, Radka Stupková, David Suchařípa a další

Mimoni_poster_web

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Rating