Co jste ve Varech nestihli doženete v Praze a Brně

Utekl vám na letošním MFF KV nějaký zajímavý film? Nezoufejte! I letos mají diváci pražských kin SvětozorAero ​a brněnské Scaly možnost ochutnat výběr z programu karlovarského festivalu. Letos vás čeká celkem 31 snímků včetně pěti zástupců hlavní soutěže. Na programu jsou divácké hity festivalového okruhu, řada předpremiér či speciální projekce doplněné živými koncerty.

Oficiální Ozvěny MFF Karlovy Vary začínají v sobotu 11. července a potrvají do neděle 19. července. Pro diváky je připravena ochutnávka z různých programových sekcí festivalu. Druhým rokem se Ozvěny rozšiřují také na internetový portál www.aerovod.cz, který nabídne 6 snímků ke zhlédnutí online.

 

Zároveň se Festival spolu s Českou televizí a distribuční společností Aerofilms podílí na vytvoření distribučního labelu, díky němuž budou v průběhu roku do české distribuce uváděny zajímavé filmové tituly ze světové produkce. Česká televize by zase vytipovala nejzajímavější televizní filmy a nabídla je pro mimořádné promítání v kinech. Smyslem této aktivity je uvést do domácí distribuce originální a umělecky hodnotné snímky, které by jinak složitě hledaly cestu k divákovi standardní distribuční cestou. Jednotlivé subjekty v rámci svých aktivit mohou uvedení na domácí trh podpořit například marketingovou kampaní  mediálním zviditelněním, speciálním režimem premiéry a nasazení nebo finanční spoluúčastí na nákupu práv, a tím nabídnout divákům možnost zhlédnutí kvalitních filmů mimo mainstreamovou distribuci.

Mládí

Mládí

Prvním titulem, který bude  v rámci  tohoto distribučního labelu uveden  do kin, je  nejnovější film Paola Sorrentina Mládí, který na MFF Karlovy Vary osobně doprovází jeden z hlavních představitelů Harvey Keitel.