Živí mrtví – Počátek konce už za dva týdny na AMC

Kanál AMC už za necelé dva týdny nabídne doprovodný seriál k fenoménu The Walking Dead – Živí mrtví, který se stal nejoblíbenějším televizním seriálem amerických diváků ve věku 18–49 let. Nová série s názvem Fear The Walking Dead: Živí mrtví – Počátek konce je neočekávanější seriálovou novinkou tohoto léta. Příznivci Živých mrtvých se premiéry dočkají už v pondělí 24.8.2015.

Fear the Walking Dead se odehrává ve stejném světě jako The Walking Dead, je to drsné realistické drama popisující počátek zombie apokalypsy z pohledu narušené rodiny. Děj je zasazen ještě před The Walking Dead a odehrává se v městě, kam lidé přicházejí, aby unikli, schovali svá tajemství a pohřbili minulost.

FEAR THE WALKING DEAD_1

Původní seriál The Walking Dead se vysílá od konce října roku 2010. Nejvyšší sledovanosti dosáhla 5. řada, která v počtech diváků neměla konkurenci. První epizodu sledovalo bezmála 18 milionů lidí, v průběhu celé řady (16 dílů) pak sledovanost neklesla pod 12 milionů. Živí mrtví získali za své pětileté období mnoho ocenění, za zmínku stojí Primetime Emmy Award za vynikající protetické masky v seriálu (2011 a 2012), Satellite Award za nejlepší televizní seriál a nejlepší obsazení televizního seriálu (2012), Saturn Awards (2013 a 2014 ve třech kategoriích) či ASTRA Award pro nejoblíbenější zahraniční dramatický pořad (2014).

Živí mrtví - Počátek konce

Živí mrtví – Počátek konce

Tvůrci se netají tím, že nový seriál Živí mrtví – Počátek konce má určitá propojení s původním seriálem. „Připadá mi skvělé, že můžu rozvinout svět The Walking Dead takovým novým a vzrušujícím způsobem,“ říká Robert Kirkman, výkonný producent, spolutvůrce a autor přicházejícího seriálu. Do vytvořeného světa, který diváci dobře znají, však tvůrci přivádí nové postavy. „Seriál Walking Dead byl vždycky o postavách. Sleduje Ricka, Michonne, Daryla, Maggie, Glenna, Carol a ostatní. A teď vám představíme Madison, Travise, Alicii, Nicka, Lizu, Chrise, Daniela, Ofelii a další. Seznam účinkujících se nám rozrůstá s každým dílem,“ dodává Kirkman.

Diváci se setkají s novými hrdiny, kteří mají své vlastní zkušenosti a důvody proč přežít. Jsou to skutečné a komplikované postavy, které se nebudou s nemrtvými srovnávat stejně. Naučí se nové věci, najdou nové nástroje, budou se učit rychleji nebo pomaleji.

„Fear (strach) je první slovo v názvu našeho nového seriálu. Znovu a znovu budeme slýchávat, že to není ani seriál dějem předcházející, ani pokračující, ale že je paralelní. Je to seriál sám za sebe. A to znamená, že je velmi odlišný,“ charakterizuje Živé mrtvé – Počátek konce Cliff Curtis, představitel středoškolského učitele Travise. Seriál nás dějově zavede na počátek celosvětové zombie apokalypsy. Do doby, kdy nebezpečí číhalo na každém rohu a člověka mohla zabít pouhá nevědomost o tom, co se v rychle měnícím světě kolem něj děje. Záhadné události představují nebezpečí, které je hrozbou pro tu trochu stability, kterou se podařilo vybudovat školní výchovné poradkyni Madison Clarkové a učiteli angličtiny Travisu Manawovi.

Živí mrtví - Počátek konce

Živí mrtví – Počátek konce

Základním článkem celého seriálového příběhu je podle režiséra Adama Davidsona smíšená rodina z Los Angeles. „Sledujeme pracující rodinu ze střední třídy, která žije ve východní části LA, a já si troufám říct, že právě tohle jsou lidé, díky nimž město funguje. Náš seriál má za cíl vyprávět o pádu LA náhledem do mikrokosmu téhle jedné rodiny, a myslím, že je to velmi osobní a chytrý způsob, jak zároveň vyprávět větší příběh na pozadí města. A oni nejsou, typická‘ rodina, je to smíšená rodina, ale přitom realistická.“

Zdánlivý klid je narušen zprávami o šíření nebezpečné nákazy a lidstvo ještě nemá tušení, s čím se bude muset potýkat. Nastupuje vynucená evoluce, nezbytnost přežití nejsilnějšího, a dysfunkční rodina musí svou situaci buď přehodnotit a začít stavět na nových základech, nebo se smířit s temnějšími stránkami své historie. Seriál divákovi ukáže veškeré šílenství kolem rozpadu celé civilizace, které hlavní hrdina Rick Grimes v seriálu The Walking Dead (Živí Mrtví) prospal.

V seriálu vystupují Kim Dickens v roli Madison, Cliff Curtis jako Travis, Frank Dillane v roli Nicka a Alycia Debnam-Carey jako Alicia. Obsazení bylo doplněno ještě o Elizabeth Rodriguez v roli Lizy a Mercedes Mason v roli Ofelie, které se v seriálu budou objevovat pravidelně.

připravil: JG, totalfilm.cz
zdroj: AMC – Fear the Walking Dead