Filmový podzim podle Totalfilmu – nejdůležitější filmy do konce roku

Čekají nás už jen necelé tři měsíce kinopremiér do konce tohoto roku. Připravili jsme pro vás přehled toho nejlepšího, co se v podzimní sezóně na českých plátnech objeví. Kromě nové bondovky i Star Wars je tu i několik dalších novinek, které by neměly uniknout vaší pozornosti.

Muž na laně (8. října)

Vizuálně i obsahově povedený snímek Roberta Zemeckise vypráví příběh eskamotéra Philippa Petita který v roce 1974 přešel po laně mezi věžemi právě dostavěných newyorských dvojčat. Skvělý výkon Josepha Gordona-Levitta a dokonalé využití 3D. To je Muž na laně, kterého Totalfilm ohodnotil skvělými 90 procenty.

Legendy zločinu (15. října)

Dvojrole Toma Hardyho, který skvěle ztvárnil dvojčata Reggieho a Rona Krayových. Nejznámější neblaze proslulé zločince v historii Velké Británie. Vracíme se do 60. let dvacátého století a východního Londýna, kde dvojčata vybudovala své zločinecké impérium. V chystané recenzi udělíme filmu 75%.

Stážista (22. října)

Příjemná feel good komedie s výborným Robertem De Nirem a Anne Hathaway. Robert De Niro hraje ve filmu Bena Whittakera, 70letého vdovce, který si uvědomil, že odchod do důchodu není až tak skvělý, jak se říká. Využije příležitosti vrátit se znovu do hry a stane se vedoucím stážistou módního webu, který založila a provozuje Jules Ostinová (Anne Hathaway). V chystané recenzi udělíme filmu na komedii výtečných 75%. Kromě recenze připravujeme i video rozhovory s oběma herci a režisérkou Nancy Meyers, které naše redaktorka vedla s tvůrci přímo v Londýně.

Ztraceni v Mnichově (22. října)

Do party nejlepších letošních českých snímků se k Domácí péči a Kobrám a užovkám přidá brzy i film Ztraceni v Mnichově. Novináři, kteří film už viděli, shodně novinku Petra Zelenky hodnotí velmi kladně. Sir „P”, devadesátiletý papoušek šedý, který kdysi patřil Edouardu Daladierovi, se na pozvání ředitele Francouzského kulturního institutu ocitne v roce 2008 v Praze jako živá relikvie z dob Mnichovské dohody. Sir „P” po Daladierovi jeho hlasem dodnes opakuje některé důležité věty a prohlášení. Papouška za dramatických okolností unese český novinář Pavel a na základě papouškových kontroverzních citací Daladiera rozpoutává mezinárodní politický skandál.

Sicario: Nájemný vrah (29. října)

Jeden z nejlepších filmů roku a žhavý kandidát na Oscary. Pod vedením režiséra Denise Villeneuvea předvádí skvělý herecký ansámbl (Emily Blunt, Benicio Del Toro, Josh Brolin) ultimátní herecké výkony podpořené perfektním scénářem. Ohlasy ze zahraničí jsou velmi kladné a slibné.

Spectre (5. listopadu)

Je potřeba něco dodávat? V pořadí 24. bondovka je pochopitelně jedním z pětice nejočekávanějších filmů roku. Vrací se Daniel Craig a v roli padoucha nikdo povolanější než Christoph Waltz.
Zašifrovaný vzkaz z minulosti vyšle Jamese Bonda na nebezpečnou misi do Mexico City a nakonec do Říma, kde se setkává s Lucií Sciarrou (Monica Bellucci), nádhernou a nedostupnou vdovou nechvalně známého zločince. Bondovi se podaří proniknout na tajné setkání, kde odkryje existenci zlověstné organizace SPECTRE.

Steve Jobs (12. listopadu)

Michael Fassbender nám dá zapomenout na příšerný pokus o životopis Stevea Jobse s Ashtonem Kutcherem. Scénář filmu Steve Jobs byl původně psán pro Davida Finchera. O hlavní roli nejprve jednal Christian Bale. Nakonec ale vše dopadlo jinak. Vizionáře Jobse ztvárnil Michael Fassbender a film realizoval Danny Boyle. Zopakujme si základní fakta: film s prostým názvem Steve Jobs tedy režíruje Danny Boyle (Pláž, Milionář z chatrče), scénář napsal Aaron Sorkin, který má na kontě The Social Network o Davidu Zuckerbergovi. Fassbenderovi budou ve filmu sekundovat třeba Kate Winslet, Seth Rogen nebo Jeff Daniels.

Black Mass: Špinavá hra (19. listopadu)

Johnny Depp si v gangsterce Black Mass: Špinavá hra rozhodně spraví reputaci z lednového Mortdeacaie. Vizuální přerod podpořil i výjimečným hereckým výkonem. Tak jako v případě Legend zločinu i tento film zpracovává životopis skutečného gangstera, irského mafiána Jamese „Whitey” Bulgera.

Hunger Games: Síla vzdoru – 2. část (19. listopadu)

Po několika letech se uzavírá příběh Katniss a Peety. V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peety (Josh Hutcherson), povede rebely v jejich boji za svobodou.

Gangster Ka: Afričan (26. listopadu)

Diváci byli s prvním dílem filmu Gangster Ka spokojeni. Hovoří o tom i hodnocení na filmových databázích. Pokračování filmu bylo ale naplánováno bez ohledu na komerční úspěch filmu. Příběh inspirovaný Radovanem Krejčířem byl rozdělen do dvou filmů. Pokračování Gangster Ka: Afričan, které vypráví o Káčkových eskapádách na útěku, vejde do kin po dvou měsících od premiéry první části. Podle producenta obstojí oba filmy jako solitéry. Nemusíte vidět jedničku, abyste si užili dvojku.

V srdci moře (3. prosince)

Ron Howard se vrací v plné síle a předkládá příběh velrybářské lodi z Nové Anglie, která byla napadena čímsi neuvěřitelným: velrybou mamutích rozměrů s obrovskou vytrvalostí a téměř lidskou touhou po odplatě. Toto skutečné námořní neštěstí inspirovalo spisovatele Hermana Melvilla k napsání románu Bílá velryba. V hlavních rolích skvělá jména: Chris Hemsworth, Cillian Murphy a Ben Whishaw.

Star Wars: Síla se probouzí (17. prosince)

Letošní filmové Vánoce bezochyby ovládnou nové Hvězdné Války. Třicet let po událostech v Návratu Jediho se musí legendární posádka Hana Sola, jeho ženy Princezny Lei a Žvejkala vypořádat s novým nebezpečím v podobě Sitha Inquisitora a najít dávno ztraceného Lukea Skywalkera.