Tereza Kostková se poprvé před kamerou potká se svou skutečnou matkou

Natáčení nové pohádkové komedie Zdeňka Trošky Strašidla má za sebou první třetinu. Výraznou roli v ní má herečka Tereza Kostková, která se poprvé před kamerou potká se svou matkou Carmen Mayerovou. 

Režisér Zdeněk Troška měl původně v plánu obsadit do filmu všechny tři příslušníky herecké rodiny Kostkových včetně Petra Kostky. Z toho z časových důvodů sice sešlo, ale Tereza s maminkou si zahrají kouzelnickou maminku a dceru. „Pravidelně se potkáváme už třináct let  na jevišti, ale ještě jsme spolu netočily, tak jsem ráda, že se to konečně podařilo, “ upřesnila Tereza Kostková.

Pro Terezu Kostkovou je připraveno hned pět kostýmů, v nichž se objeví nejen jako čarodějka. Paní Patricie se totiž ve svém kouzelnickém řemesle specializuje na proměnu ve  známé filmové hvězdy. A tak na natáčení filmu Strašidla symbolicky zavítal duch Audrey Hepburn nebo Marilyn Monroe.

Paruky pro Terezu Kostkovou byly dovezeny až z Paříže.  Tereza Kostková se jako krásná hrdá čarodějnice ze svého zdobného kostýmu proměňuje v další krásky, jen aby přesvědčila svého manžela hejkala, že respektovat lidský svět je hloupé a pod jejich úroveň. Ve své poslední proměně sice vezme na milost smrtelníky, ale opět s noblesou. Objeví se na závěr v modelu “haute couture” inspirovaný francouzskou módou padesátých let,“ vypráví Lucie Ulíková.

Tereza-Kostkova-Carmen-Mayerova-Strasidla

Modely pro Patricii spolu s kostýmem pro Ignáce a vodníka Bublu, kterého hraje Jiří Dvořák, patří k těm nejdražším. „Poslední jmenovaný má více převleků a všechny topíme a máčíme :). Náš vodník je elegantní švihák, nesmělý milovník s prošedivělými skráněmi. Chce se zalíbit krásné paní Karolíně, a tak jeho převleky od “pruhovaného voraře z Podskalí”, přes “ženicha”, po “velkou frakovou klasiku” svědčí o vzrůstajícím citu ke křehké Terezce Bebarové.  Bylo třeba také brát ohled na požadavky speciálních efektů. Většina triků se klíčuje na modré nebo zelené pozadí, takže to přineslo další limity,“ prozrazuje kostýmní výtvarnice.

Strašidla

Strašidla

Příběh plný fantazie chce navázat na slavnou tradici českých trikových komedií, jako Dívka na koštěti nebo Jak utopit doktora Mráčka, v nichž se potkávala moderní současnost s pohádkovým světem nadpřirozených bytostí. V hlavních rolích komedie Strašidla uvidíme  Bronislava Kotiše jako hejkala Huga, Terezu Kostkovou v roli jeho ženy Patricie, Carmen Mayerovou jako její matku Žofii, Jiřího Dvořáka v roli vodníka Bubly a Sáru Sandevu  jako vílu Jitřenku. Sourozence Ester a Eleanora hrají Nela Řehořová a Petr Šimčák. Lidské pokolení pak zastupují Vladimír Polívka coby úředník Patočka,Tereza Bebarová jako majitelka prádelny, Václav Postránecký si zahraje ředitele školy a třídní učitelku vytvoří Anna Polívková. Dále uvidíme Petra Nárožného, Karla Dobrého, Matěje Hádka, Martina Pechláta, Petra Čtvrtníčka, nebo Janu Bernáškovou.

Premiéra nové rodinné pohádkové komedie je naplánována na 18. srpna 2016. Do kin ji uvede společnost Falcon.

-red-
zdroj: U. Donátová, Falcon © 2015, 2016

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.