Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

TRANSFORMERS JEDNA - DABOVANÝ TRAILER NA NAŠEM KANÁLE DNES V 16:30.

Tom Hardy zažívá nejsilnější rok kariéry

Tom Hardy letos v září oslavil už 38. narozeniny. Jeho vrcholná herecká kariéra, ale tak dlouho netrvá. A dlouho to ani nevypadalo, že se mladistvý delikvent dostane mezi hollywoodskou top smetánku. V patnácti měl namále, když mu hrozilo vězení za ukradený mercedes, naštěstí ale dostal šanci v modelingu a odtud už byl je krůček k herecké profesi. Cestu mu ještě zkomplikovaly problémy s drogami a alkoholem, později i rozvod. Od roku 2003 je herec takzvaně čistý a do dnešních dnů prý neměl recidivu.

Warrior

Warrior (2011)

Poprvé na sebe výrazně upozornil v seriálu HBO Bratrstvo neohrožených a filmu Černý jestřáb sestřelen. Zahrál si padoucha ve Star Trek: Nemesis. Důležitým filmem byl pro Toma rozhodně i Počátek a skutečně přelomový výkon předvedl před čtyřmi roky ve filmu Warrior, kde si zahrál bývalého mariňáka, který se živí bojovým sportem. O rok později ztvárnil ultimátního padoucha ve filmu Temný rytíř povstal. Neztvárňuje ale jen tvrdé chlápky či padouchy. V jeho filmografii najdeme i trochu romantiky a sem tam i komedii (Tohle je válka!)

Temný rytíř povstal (Foto: Warner Bros)

Temný rytíř povstal (Foto: Warner Bros)

Rok 2015 je pro Toma Hardyho obzvlášť silný. Do kin vstoupil historický thriller Dítě číslo 44, který se natáčel i v České republice. V květnu se v kinech objevil restart Šíleného Maxe George Millera. Obavy byly velké, ale v kinech se nakonec objevil vyšperkovaný film Šílený Max: Zběsilá cesta. Fanoušci nového šíleného Maxe milují a postapokalypsa byla zase jednou neuvěřitelně cool a sexy.

Tento týden se v kinech objeví další Hardyho majstrštyk. Střihnul si dvojroli zločineckých dvojčat ve filmu Legendy zločinu. Příběh vypráví o dvojčatech Reggiem a Ronu Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna.

A to není všechno. Po boku Leonarda DiCapria se hned na začátku ledna 2016 objeví v dobrodružném dramatu Alejandra Gonzáleze Iñárritu The Revenant.
Nejnovější Legendy zločinu mají premiéru už tento čtvrtek v distribuci společnosti Freeman Entertainment. Kromě recenze, kterou pro vás právě píšeme, jsme pro vás spolu s distributorem filmu připravili na středu i soutěž k filmu.
-red-
foto: Lionsgate (1), Cross Creek Pictures (2), Summit Entertainment (3), Warner Bros.(4), 20th Century Fox
LGND_leaderboard_800x200

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast