Filmové premiéry od 5. listopadu

Jeden film tento týden spolehlivě zastiňuje ostatní. Dvacátá čtvrtá bondovka Spectre dnes startuje v kinech. Neměla by uniknout vaší pozornosti. Do kin jde i klasické shakespearovské drama MacBeth s Michaelem Fassbenderem v hlavní roli. A třetí novinkou je dobrodružství známého psa a jeho páníčka Snoopy a Charlie Brown Peanuts ve filmu.

Spectre (VB, USA, 2015)

A3_SPECTRE_CZ

James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu známé zločinecké organizace. Postupně rozplétá složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o SPECTRE.


Spectreicon_csfd
Akční / Dobrodružný / Krimi / Thriller
Jazyk originálu: angličtina
Velká Británie / USA, 2015, 150 min
Premiéra: 5. 11. 2015 Forum Film

Režie: Sam Mendes
Scénář: John Logan, Neal Purvis, Robert Wade, Jez Butterworth
Kamera: Hoyte Van Hoytema
Hudba: Thomas Newman
Hrají: Daniel Craig, Ben Whishaw, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rory Kinnear, Léa Seydoux, Dave Bautista, Christoph Waltz, Monica Bellucci, Andrew Scott, Jesper Christensen, Stephanie Sigman

Macbeth (VB, USA, Francie, 2015)

Macbeth-poster

Příběh neohroženého válečníka, kterého na kolena srazí ambice a touha po moci. Klasické Shakespearovo drama se vrací na plátna v nové verzi, která navazuje na vlnu britských adaptací děl génia alžbětinského divadla, v nichž září současná herecká elita. Macbeth (Michael Fassbender) je obávaný skotský válečník, který se neleká zuřivých bitev. Když na vřesovišti vyslechne věštbu, že bude příštím králem, uvěří. Netuší, jak velkou cenu bude muset zaplatit. Cestu ke koruně dláždí smrt a úklady, které nakonec pohltí Macbetha i jeho ctižádostivou ženu (Marion Cotillard).

Macbethicon_csfd
Drama
Jazyk originálu: angličtina
Velká Británie / USA / Francie, 2015, 113 min

Režie: Justin Kurzel
Scénář: Jacob Koskoff, Todd Louiso, William Shakespeare (div… (více)
Kamera: Adam Arkapaw
Hudba: Jed Kurzel
Hrají: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Paddy Considine, Sean Harris, Jack Reynor, Elizabeth Debicki, David Thewlis, Ross Anderson, David Hayman, Maurice Roëves, Hilton McRae, Stuart Bowman

Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu (USA, 2015)

Kdo z vás nezná Snoopyho, toho nejlepšího psího kamaráda na světě? A především jediného pejska, který dokáže ze svého, tak trochu hodně mimózního páníčka, Charlieho Browna, udělat největšího hrdinu. A že to není zrovna snadné. Charlie Brown je totiž pro změnu nejslavnější světový outsider, který šéfuje nejhoršímu baseballovému týmu, nedokáže promluvit na svou tajnou lásku Malou Zrzečku a hlavně je to kluk, kterému se i v těch zdánlivě nejméně nebezpečných situacích přihodí vždy něco naprosto tragického, nebo aspoň směšného. A nyní se Charlie, nejméně pravděpodobný hrdina, vydává na velice nebezpečnou výpravu, zatímco jeho psí kamarád Snoopy se utkává se svým největším nepřítelem, Rudým baronem.

Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmuicon_csfd
The Peanuts Movie
Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný
Jazyk originálu: angličtina
USA, 2015, 88 min

Režie: Steve Martino
Scénář: Bryan Schulz, Cornelius Uliano, Craig Schulz
Kamera: Renato Falcão
Hudba: Christophe Beck, David Benoit
Hrají: Alexander Garfin, Hadley Belle Miller, Venus Schultheis, Mariel Sheets, Francesca Capaldi, Madisyn Shipman