Star Wars VII. – nové TV spoty vás navnadí

Lucasfilm vypustil do světa další dva TV spoty k sedmému dílu Star Wars: Síla se probouzí, které posílají fanouškům jediný vzkaz: je na co se těšit. Spoty převážně vycházejí z oficiálního traileru. Přesto stojí za zhlédnutí, protože jejich minimální délka vám nedovolí se od nich ani na vteřinu odtrhnout.

Star Wars: Síla se probouzí (foto: Falcon)

Star Wars: Síla se probouzí (foto: Falcon)

NÁSLEDUJÍCÍ TEXT OBSAHUJE SPOILERY


V pořadí dvanáctý spot zachycuje nové hrdiny Rey (Daisey Ridley) a bývalého stormtroopera Finna (John Boyega) a také doposud neznámého droida BB-8 ve vesmírné lodi. Objevuje se i hlavní záporák, Kylo Ren (Adam Driver), s novým provedením světelného meče. Ten jsme měli možnost vidět už v oficiálním traileru, víme tedy, že na první pohled oproti dřívější podobě vypadá s červeným pomyslným křížem jako středověký meč, což budí v některých fanoušcích Star Wars ságy včetně bývalého Jediho Ewana McGregora (mladý Obi-Wan Kenobi) rozpaky. Disney na ně reagoval informacemi, že netypický meč je vyroben na základě starodávného designu. Režisér J.J. Abrams se nechal pro Star Wars New Net slyšet, že na Star Wars ho odmalička fascinovaly jednoduché, drsnější a méně křiklavé meče. Můžeme se tedy těšit i na meče z dob Star Wars: Nová naděje (1977). Další obsah spotu už známe z předchozích let – Millenium Falcon, stormtroopeři, Han Solo a jeho nejlepší přítel Chewbacca.
Spot slibuje akční scény, Temnou Sílu, rytíře řádu Jedi… Tedy vše, co se dá od třetí série Star Wars očekávat.

Třináctý spot působí dost svižně. Zobrazuje rytíře Renu či probouzení Síly v čele s Kylo Renem a jeho armádu bílých stormtrooperů. Poukazuje i na explozi před očima Finna a Rey, Hanův světelný blaster nebo Finna s modrým původním světelným mečem Lukea Skywalkera při souboji s Kylem. Pilotem x-wingu ve je další nová postava, Poe Dameron (Oscar Isaacs). Napínavým momentem se zdá být i chvíle, kdy se Rey ocitá v přímém ohrožení.

Ani jeden z dosavadních spotů, trailer či plakát neukázaly tvář Lukea Skywalkera. Režisér J.J. Abrams to nepovažuje za nedostatek. „Nikdo na něj nezapomněl! Doufali jsme, že lidé budou mít starost, ale je mnohem více věcí, které nejsou na plakátě, jakkoli je zaplněný. Luke je rozhodně důležitým aspektem příběhu,“ řekl pro Entertainment Weekly.
Abrams bude režírovat pouze první díl nové série. Po jeho úspěchu se Star Trekem, Mission Impossible III nebo seriálem Ztraceni jsou do něj vkládány velké naděje.

připravila: Adéla Vilímcová
foto: Falcon © 2015

Star Wars Síla se probouzí poster