TOP 5 filmových zpráv týdne

Každou sobotu si od nynějška budeme rekapitulovat uplynulý týden a upozorníme na nejdůležitější zprávy ze světa filmu a televize. Top událostí tohoto týdne je jednoznačně první teaser k nové řadě Hry o trůny. Dobrou zprávou pro české diváky je nákup dalších kvalitních světových seriálů Českou televizí. Poněkud překvapující zprávou je přiznání George Lucase, že se na nadcházejícím dílu Star Wars: Síla se probouzí vůbec nepodílel a ani je neviděl.

Jon Snow žije? – Teaser na šestou řadu Hry o trůny

Permanentní debata o Jonu Snowovi začíná krystalizovat. Herec se určitě v seriálu objeví. Zda ale pokus o vraždu ze závěru V. série skutečně přežil, uvidíme až v dubnu. Podívejte se na nový teaser od HBO.

Duben. #GoTSeason6 #GameofThrones #hraotruny Hra o trůny

Zveřejnil(a) HBO CZSK dne 23. listopad 2015

Kultovní seriály na obrazovce ČT

U seriálů ještě chvíli zůstaneme. Česká televize už nějakou dobu na ČT 2 nabízí milovníkům kvalitní seriálové tvorby ty nejlepší světové seriálové počiny. V nové sezoně, která odstartuje na obrazovkách v první polovině ledna příštího roku, zařadí Česká televize do svého programu výběr z nejlepších zahraničních seriálů posledních let. Ve vysílání se tak objeví diváky i kritikou oceňovaný americký seriál Dům z karet (House of Cards), Zlatými glóby i cenami Emmy ověnčení Šílenci z Manhattanu, italsko-německá Gomora, britská Hra, dánský seriál 1864 nebo australsko-britské Stíny nad jezerem.

Hra (foto ČT)

George Lucas se nepodílel na nových Star Wars

Poněkud překvapující byl rozhovor, který otec Star Wars George Lucas poskytl Washington Post. Nové Star Wars: Síla se probouzí totiž ještě vůbec neviděl. Po prodeji práv společnosti Disney to totiž ze začátku vypadalo, že bude fungovat jako poradce. Nabídl Disney svou vizi, ale noví majitelé práv z ní nijak nadšeni nebyli. To co tedy v kinech uvidíme je čistě směr, kterým nové díly posílá stávající režisér J. J. Abrams.
Jak nové Star Wars vznikaly se podívejte v následujícím videu.

Rambo se přesune do televize

Pátý Rambo se zatím bohužel odkládá, ale Sylvester Stallone místo toho ovládne obrazovky v chystaném Rambo seriálu. Rambo: New Blood bude vyprávět o Rambově synovi. Další podrobnosti ještě televize Fox nesdělila.

Sylvester Stallone - Rambo

Sylvester Stallone – Rambo

Forbes má žebříček největších propadáků roku

Pokud vás zajímá, které filmy v kinech v USA totálně propadly, prohlédněte si následující žebříček:

1) Rock the Kasbah
2) Gunman: Muž na odstřel 
3) Hacker 
4) Unfinished Business (Nepovedenej kšeft) – v CZ vyšlo jen na DVD
5) Jem and the Holograms
6) Nesmrtelný 
7) American Ultra
8) We Are Your Friends 
9) Aloha
10) Mortdecai: Grandiózní případ

připravila: redakce
foto/video: HBO, BBC, ČT, Disney, Lucas film © 2015 

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.