Vybrali jsme nejočekávanější filmy roku 2016 (přehled)

Jako každoročně, i letos jsme se podívali do plánu distribučních titulů na celý rok 2016. Sice v něm ještě nejsou všechny filmy, které čeští distributoři letos uvedou do kin, ale rozhodně už jsou v nich ty nejdůležitější tituly, na které se nejvíc těšíme. Rok 2016 je především rokem sequelů, prequelů, spin-offů a několika rebootů. Filmaři si troufli na předělávky takových legend jako Ben-Hur, Krotitelé duchů či Sedm statečných.
Hned zkraje roku náš přehled otevírá nejnovější dílo Quentina Tarantina – Osm hrozných. Skvělé obsazení a opravdu velmi velkorysá stopáž (182 min.) slibuje opravdu hodně Tarantina. Navíc obaleno do zimního kabátku bude Osm hrozných důstojným začátkem nového filmového roku.

Týden na to se do kin vydá Revenant s českým podtitulem Zmrtvýchvstání. Mluví se o další šanci Leonarda DiCapria na Oscara. A už jen proto bychom si nejnovější počin Alejandra Gonzáleze Iñárritu neměli nechat ujít. Odehrává se na americkém západě, v jižní Dakotě v roce 1823. Zkušený lovec Hugh Glass (DiCaprio) je se svým synem na výpravě s lovci kožešin. Uprostřed hlubokých lesů vzdorují nečekaným útokům indiánů a musí na své pouti překonávat nemilosrdnou a zatím nezmapovanou krajinu plnou nástrah.

21. ledna bude mít premiéru dlouho očekávané dramatické zpracování životního osudu známé české herečky Lídy Baarové. Režíroval Filip Renč a film má mezinárodní obsazení.
Na začátku února do kin vpluje Dánská dívka, kterou hraje Eddie Redmayne. Jedná se o zpracování skutečného příběhu muže, který vedle své manželky poznává, že chce být ženou. Mluví se o další nominaci Redmayna na Oscara.

11. února se na plátnech objeví nekonvenční a poněkud přisprostlý a brutální Deadpool ze stáje Marvelu. Očekávání jsou velká. Dosud uveřejněné trailery diváky ohromně baví.

Na začátku března se v kinech objeví skvěle obsazený snímek Ave, Caesar! Nejnovější počin bratří Coenových nabízí pohled na produkci hollywoodského filmu. Ale trochu se to zvrtne, zvlášť když jistá neznámá organizace unese největší hvězdu a chce za ni výkupné.
V únoru se do kin vrací Zoolander v pokračování příběhu šíleného modela. V březnu pokračuje série Divergence s podtitulem Aliance.

V polovině března dorazí Grimsby – šílená komedie se skvělým obsazením. Posuďte sami: Sacha Baron Cohen, Mark Strong, Rebel Wilson, Isla Fisher, Penélope Cruz, Ian McShane a další.
10. března má premiéru nový český film podle beststelleru Dominika Dána Rudý kapitán. Příběh z doby před rozdělením Československa bude temným thrillerem, protknutým STB a obávaným Rudým kapitánem, specialistou na “konečné výslechy”.

Klasický horor přenesený do současnosti, to je Polednice s Aňou Geislerovou. Jsme na ni velmi zvědavi. Podívejte se na teaser, je velmi slibný.

Na jaře se dočká pokračování i oblíbená série Kung fu Panda. Třetí díl odstartuje v kinech 17. března. O týden později má premiéru česká novinka Já, Olga Hepnarová, mapující životní osud známé české vražedkyně.

Druhý nejdůležitější blocbuster roku 2015 má premiéru 5. května. Captain America: Občanská válka nabízí pokračování příběhů z marvelovského univerza.

12. května přichází dvojka komedie Sousedi se Zacem Efronem a především Angry Birds ve filmu. Mnohokrát zpeněžená značka oblíbené počítačové hry jistě svou filmovou podobou vytáhne z fanoušků slušné peníze za vstupné i doprovodný merchandising.

X-Men: Apokalypsa má premiéru 19. května a pro nás je to nejdůležitější velkofilm číslo 3. Na začátku června se vrací se dvojkou ze stáje Michaela Baye Želvy Ninja 2. I na ně se fanoušci v internetových diskuzích velmi těší. Do kin vejde i Ryan Gosling a Russell Crowe ve stylové kriminálce Správní chlapi.



9. červen je důležité datum. Krom pokračování Podfukářů a hororu V zajetí démonů se chystá vstup jedné z nejpopulárnějších počítačových her historie na plátna kin. Vymodlený blockbuster Warcraft: První střet je bezesporu zřejmě nejočekávanější premiérou tohoto roku.

Stejně jako animák Hledá se Dory. Ano, správně tušíte, jedná se o pokračování jedné z nejúspěšnějších pixarovek vůbec, legendární animované komedie Hledá se Nemo.

23. června se po téměř dvaceti letech dočkal pokračování také Den nezávislosti. Sice bez Willa Smithe, ale za to v plné parádě a režii Rolanda Emmericha.

V červenci uvidíme nové zpracování legendárního Tarzana, pokračování populární animované Doby ledové s poditulem Mamutí drcnutí, Star Trek: Do neznáma, reboot Krotitelů duchů a Rytíře kulatého stolu.

V srpnu dorazí blockbuster číslo 4 – očekávaný komiksák Sebevražedný oddíl s hvězdným obsazením. Všichni se také těšíme na sequel Bournovek s Mattem Damonem se zatím nespecifikovaným názvem i nové zpracování legendárního velkofilmu Ben-Hur.

V září se vrátí John Wick a také Sedm statečných. Jestli budou moci konkurovat slavnému westernu z roku 1960, to teprve uvidíme. Pokračovat bude v říjnu Bridget Jonesová. Narodilo se jí totiž dítě.
Fanoušci jsou jistě natěšeni na Underworld: Next Generation. Vrátí se i Tom Hanks v pokračování mysteriózní série Dana Browna Inferno. A je tu blockbuster číslo 5. Magický svět J. K. Rowlingové se vrací ve filmu Fantastická zvířata a kde je najít. Harryho Pottera nahradí Mlok Scamander v podání Eddieho Redmayna už 17. listopadu.

1. prosince se dočkají milovníci jedné z nejlepších českých pohádek poslední doby. Anděl páně 2 vrací v režii Jiřího Stracha na plátna oblíbené postavy z předchozího filmu.

anděl-pane-2-foto

15. prosince tu bude první ze spin-offů Star Wars ságy. Příběh je zasazen do období těsně před Epizodou IV – Nová naděje a bude vyprávět příběh skupiny povstalců, kterým se povedlo dostat k plánům k nejmocnější zbrani Impéria, Hvězdě smrti. Rogue One: A Star Wars Story zatím nemá český název. Dva dny před Štědrým dnem se do kin vydá blockbuster č. 6. Film na motivy úspěšné videohry od studia UBISOFT Assasin´s Creed. Přichystáno je i nové zpracování rodinné fantasy Jumanji.
Na úplný závěr roku, 29. 12., se bude v kinech promítat fantasy novinka Tima Burtona Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti.

Tipy Totalfilmu na rok 2016
(nejdůležitější filmy jsou označeny tučně)

Leden

7. 1.
Osm hrozných
14. 1.
Revenant Zmrtvýchvstání
Muzikál aneb Cesty ke štěstí
21. 1.
Lída Baarová
28. 1.
Do posledního dechu

Únor

4. 2.
Dánská dívka
13 hodin: Tajní vojáci z Benghází
11. 2.
Deadpool
18. 2.
Zoolander 2

Březen

3.3.
Ave, Caesar!
Polednice
10. 3.
Grimsby
Rudý kapitán
Série Divergence: Aliance
17. 3.
Blood Father
Dvojníci
Kung Fu Panda 3
24. 3.
Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti
Já, Olga Hepnarová
31. 3.
Diagnóza: Šampion

Duben

7. 4.
Pád Londýna
Spotlight
14. 4.
Jak básníci čekají na zázrak
Návštěvníci 3
21. 4.
Kniha džunglí
Lovec: Zimní válka
28. 4.
Mother´s Day

Květen

5. 5.
Captain America: Občanská válka
12. 5.
Angry birds ve filmu
Sousedi 2
19. 5.
X-Men: Apokalypsa
26. 5.
Alenka v říši divů: Za zrcadlem
Maggie´s Plan

Červen

2. 6.
Správní chlapi
Želvy Ninja 2
9. 6.
Podfukáři 2
V zajetí démonů 2
Warcraft: První střet
16. 6.
Hledá se Dory
23. 6.
Den nezávislosti: Nový útok

Červenec

7. 7.
Legenda o Tarzanovi
14. 7.
Doba ledová: Mamutí drcnutí
21. 7.
Rytíři kulatého stolu: Král Artuš
Star Trek: Do neznáma
28. 7.
Krotitelé duchů

Srpen

4. 8.
Sebevražedný oddíl
Sequel Borna s Mattem Damonem
11. 8.
Ben-Hur

Září

15. 9.
John Wick 2
22. 9.
Sedm statečných
29. 9.
Dítě Bridget Jonesové
Deepwater Horizon

Říjen

6. 10.
Gambit
13. 10.
Inferno
27. 10.
Underworld: Next Generation

Listopad

3. 11.
Doctor Strange
17. 11.
Fantastická zvířata a kde je najít
24. 11.
Jan Žižka Psanec

Prosinec

1. 12.
Anděl Páně 2
15. 12.
Rogue One: A Star Wars Story
22.12.
Assassin´s Creed
Jumanji
29. 12.
Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti