Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTEJTE NA NAŠEM NOVÉM WEBU. DOUFÁME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Další cena pro Domácí péči Slávka Horáka – tentokrát z festivalu ve Phoenixu

Slávek Horák s filmem Domácí péče sklízí jeden úspěch za druhým. Po několika domácích a evropských festivalech s filmem úspěšně dobývá i americkou půdu. Po Palm Springs, kde získala cenu pro nejlepší herečku Alena Mihulová, převzal před pár hodinami v americké Arizoně v rámci Phoenix Film Festivalu cenu World Cinema Best Picture.

„Je poučné vidět, na co lidé reagují, jak film chápou a prožívají bez znalosti českých reálií a jsem rád, že jsou jím tak zasažení napříč národnostmi a kulturami,“ svěřil se režisér s tím, že úspěchy v zahraničí jsou pro něj velká satisfakce a povzbuzení do další práce.

Slávek Horák v neděli 10. 4. 2016 na festivalu ve Phoenixu

Slávek Horák v neděli 10. 4. 2016 na festivalu ve Phoenixu

[pullquote align=“left“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Více než 20 cen z celého světa[/pullquote]Z více než 20 světových festivalů, na kterých se zatím snímek předvedl, si dovezl už spoustu cen. Naposledy například Cenu pro 2. nejlepší film festivalu z italského Bergama, Zvláštní uznání z festivalu ve francouzském Arrasu, Cenu kinodistributorů z německého Mannheimu, Cenu mladého publika ze španělského Valladolidu, pro Alenu Mihulovou pak Cenu pro nejlepší herečku roku z festivalu v Palm Springs a další ceny.

Sám režiser, který momentálně putuje po USA v rámci projektu Czech That Film, byl vybrán americkým magazínem Variety mezi 10 nejzajímavějších filmařských objevů posledního roku a tak i v této souvislosti s nadsázkou prohlašuje: „Moji Američané mi rozumějí“. :-)

zdroj: G. Vágner
-red- MS

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast