Filmová filharmonie vezme své posluchače na dobrodružný jarní výlet

Jaro přichází, dny se prodlužují, každý se už těší na letní dobrodružství. Filmová filharmonie již v dubnu přichází s temperamentním programem plným těch nejlepších melodií tohoto žánru. Kromě známých melodií jako je Indiana Jones, Gladiator, Mumie nebo Piráti z Karibiku přichází také s novinkami v podobě Posledního samuraje, Vertical Limit, Barbara Conana, Robina Hooda: Krále zbojníků či disneyovky Mulan. Turné startuje 8. dubna v Olomouci, v sále Moravské filharmonie Reduta, dále pokračuje v neděli 10. dubna v sále Filharmonie Hradec Králové a 12. dubna vyvrcholí v Rudolfinu v Praze.

Filmharmonie zkouška

Filmharmonie zkouška v Hradci Králové

Proč si Filmová filharmonie vybrala zrovna téma dobrodružství? „Chtěli jsme divákům představit něco nového, melodie, které už dlouho v sálech nezazněly,“ upřesňuje ředitel orchestru Matěj Lehár. FILMharmonie se zaměřuje na tematické koncerty, aby si diváci mohli daný žánr skutečně užít.

Orchestr má za sebou za dobu své působnosti již tematické koncerty na téma western a fantasy. První koncert se uskutečnil v Praze, v sále Pražské konzervatoře, a již tehdy byl obecenstvem hodnocen jako velice zdařilý. Poté pod hlavičkou vlastní produkce uvedl program fantasy, který zazněl v Praze, Olomouci a také Ostravě. Diváci si poslechli své oblíbené melodie z filmů Letopisy Narnie, Pán prstenů, Avatar, nebo z populární Hry o trůny či filmu Hobit.

V posledním roce hostovala FILMharmonie na Proseckém podzimu pod širým nebem, dále vystoupila v rámci festivalu Film Music Prague před vyprodaným Rudolfinem. Konkrétně poslední koncert byl velice pozitivně oceněn kritikou.

„Přednosti Filmové filharmonie jsou především v kvalitním hudebním nastudování a nadšení hudebníků, diváci si tak mohou živě užít 80členný orchestr,“ dodává Matěj Lehár. Těleso vrací do českých sálů stále větší množství posluchačů, kteří tak nalézají opět vztah k živé, symfonické hudbě. Šéfdirigentem orchestru od počátku jeho založení je Chuhei Iwasaki, který pochází z Tokia.

Filmová filharmonie - dirigent Chuhei Iwasaki

Filmová filharmonie – dirigent Chuhei Iwasaki

„Chceme filmovou hudbu přivézt do českých měst a ukázat posluchačům, že slyšet své oblíbené filmovky živě je skutečně jedinečný zážitek,“ dodává produkční tělesa Aneta Jonešová.

Připravujeme soutěž o vstupenky

Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketpro, více informací také naleznete na webových stránkách orchestru www.filmharmonie.cz

-red-
zdroj: A. Jonešová