Kotkova Padesátka vychází na DVD a BD (soutěž)

Padesátku, režisérský debut Vojty Kotka, navštívilo v českých kinech přes 400.000 diváků, ve středu 27.4. tato horská komedie vychází na DVD a Blu-ray! Padesátka v názvu odkazuje na známý běžkařský závod i zralé ženy, kterým postava mladého Pavky (Jakub Prachař) vyhání mráz z duše… Podle divadelní hry, kterou Vojta Kotek realizoval ve studiu Rubín napsal Petr Kolečko i filmový scénář. Narozdíl od divadla přidává mnohé další motivy a brousí mezi několika žánry. Navíc staví na nadsázce a absurditě, která skvěle funguje.

V rámci příprav na natáčení filmu museli herci podstoupit i běžkařský trénink, Marka Taclíka například připravoval sám mistr světa Martin Koukal. „Celou dobu jsem mu koukal na záda,“ zavzpomínal Marek Taclík „Neodvážil jsem se mu říct, že už nemůžu. Před kamerou Padesátky proběhlo i jedno velké setkání. V diskotékové retrospektivě ze 70. let se objeví Vojta Kotek s Jiřím Mádlem, kteří se spolu na hory vrátili téměř deset let po legendárních Snowboarďácích.

Vojta Kotek je doslova a do písmene dítětem filmu. Podle legendy byla hlavním režijním vzděláním slavného Quentina Tarantina práce ve videopůjčovně. Pro Vojtu Kotka je tou stěžejní školou přímo vlastní kariéra a filmový plac, kde se před kamerou i za kamerou pohybuje nepřetržitě od svých třinácti let. V Padesátce se nebál jít cestou černého humoru a lehké nekorektnosti.

čtěte také: Recenze Padesátka

Část scén musel pro jistotu točit dvakrát, v odvážné i v umírněné variantě, aby mohl být film bez problémů uveden v televizi. Navíc si troufl na film, kde musel skloubit horské scenérie, davové scény, vykreslené postavy, vypointované dialogy i návraty do 70. let. Titulní píseň Padesátka přímo pro film složil Michal Hrůza.

padesatka_bd_dvd

Soutěž o 5x DVD s filmem Padesátka

Padesátka vychází na DVD a Blu-ray™ i ve speciální edici se soundtrackem.

Soutěž trvá od 24. 4. do 2. 5. 2016 včetně. Každý soutěžící smí do soutěže zaslat pouze jeden email se správnými odpověďmi nebo místo emailu použít formulář na webu. Pokud pořadatel zjistí, že soutěžící toto pravidlo obchází, vyloučí ho ze slosování. Pokud budete odpovídat na email soutez@totalfilm.cz, uveďte do předmětu “Padesátka”.

Děkujeme distribuční společnosti Bontonfilm.
Bontonfilm logo