Pátá vlna (soutěž o vstupenky a knižní předlohy)

Do kin ve čtvrtek 14. dubna vstupuje zpracování světového bestselleru Ricka Yanceyho Pátá vlna. Většina Země byla zničena čtyřmi vlnami stále se stupňujících vražedných útoků. Cassie (Chloë Grace Moretz) je na útěku světem plným strachu a nedůvěry a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. Zatímco se připravuje na nevyhnutelnou a smrtící pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by se mohl stát její poslední nadějí – za předpokladu, že mu bude schopna důvěřovat…

Yanceyho kniha vyšla v roce 2013 a setkala se s velmi pozitivním ohlasem u kritiky i u čtenářů a strávila přes 20 týdnů v žebříčku bestsellerů New York Times. Její pokračování s názvem  Nekonečné moře sklidilo podobné úspěchy a třetí díl, nazvaný Poslední hvězda, vyjde, stejně jako předchozí vydané knihy v nakladatelství Baronet.

V příběhu knihy jsou naše domovy vystaveny velice realisticky pojatému útoku – v podobě zemětřesení, elektromagnetického pulzu, nemocí – které vystihují velice reálné obavy, jimž řada z nás denně čelí. V souladu s tím se tvůrci filmu Pátá vlna snažili představit divákům nikoliv fantastický dystopický svět budoucnosti, ale svět realistický, který diváka zcela pohltí.

800_200leader-mingi

Jedním z důvodů pro popularitu knižní předlohy je to, jakým způsobem v sobě kombinuje fiktivní příběhy pro mládež s těmi pro dospělé, a stejně tak scifi s obecnou fiktivní literaturou. Autor knihy, Rick Yancey, říká, že se jeho kniha zaměřuje na obecně platná témata, se kterými se všichni potýkáme. „Všechny moje knihy, nejenom Pátá vlna, souvisí s tím, co nás činí lidmi,“ komentuje autor Rick Yancey.

Z natáčení filmu Pátá vlna

Z natáčení filmu Pátá vlna

Na tomto příběhu mě skutečně lákala možnost zamýšlet se nad tím, co nám vlastně zůstane, pokud nás osud prakticky o všechno připraví. Na čem doopravdy záleží? 21. století je plné nejrůznějších pastí, plné technologií, které nás odcizují od skutečných lidských vztahů. V Páté vlně všechny tyhle věci pomíjejí a každá z postav se vlastním způsobem vyrovnává s tím, jak fungovat v tomto zcela novém světě. Na čem mi doopravdy záleží? Co jsem pro věci, o které jsem přišel, ochoten obětovat, abych je mohl znovu získat? Navíc se jedná o thriller, příběh o přežití, příběh o tom, jak se lidé pokoušejí postavit takřka nemožné přesile, a mimo jiné je to také milostný příběh o lásce v jejích mnoha podobách,” dodává spisovatel.

Soutěž s filmem Pátá vlna o 3 balíčky s knihami a vstupenkami na film

soutez-pata-vlna

Soutěž skončila – děkujeme za účast

Která vlna vypne lidem elektřinu a uvrhne Zemi do tmy? – První vlna,Třetí vlna,Pátá vlna

Výherci:
Marcela Králová, Praha 4
Tomáš Ščástka, Mělník
Tereza Houdková, Skuteč

Soutěž trvá od 13. 4. do 21. 4. 2016 včetně. Každý soutěžící smí do soutěže zaslat pouze jeden email se správnými odpověďmi nebo místo emailu použít formulář na webu. Pokud pořadatel zjistí, že soutěžící toto pravidlo obchází, vyloučí ho ze slosování. Pokud budete odpovídat na email soutez@totalfilm.cz, uveďte do předmětu “Pátá vlna”.

Děkujeme distribuční společnosti Falcon, síti multikin Cinestar a nakladatelství Baronet.

Logo PP

Pata vlna poster-page-001