V dabingu se Zlatou Adamovskou – Na Meryl nejvíc obdivuju její proměnlivost

V srpnu se do kin chystá Božská Florence. Životní osudy nejhorší zpěvačky všech dob Florence Foster Jenkins ztvárnila Meryl Streep. Už teď ale vzniká dabing pro DVD a Blu-ray. Přímo v dabingovém studiu jsme si povídali se Zlatou Adamovskou. Dvorní dabérka jedné z nejoceňovanějších hereček současnosti nadabovala už přes dvacet filmů se Streepovou. Celý rozhovor si můžete pustit na videu.

“Meryl Streep je velmi proměnlivá herečka, scénáristé jí píší role na tělo, každá ta role je velmi odlišná. A já na ní nejvíc obdivuju právě tu proměnlivost. Je také těžké ji dabovat, protože to co předvedla v minulém filmu už neplatí v tom současném,” odpovídá Zlata Adamovská na otázku, co na Meryl Streep obdivuje nejvíc.

“To co předvádí s tím zpěvem je excelentní. Když má někdo hudební sluch, tak je pro něj těžké zpívat falešně. A ona to předvádí úplně dokonale.” Adamovská prozrazuje, že se uvažovalo i o tom, že by falešné árie v dabingu přezpívala: “Já si myslím, že bych musela mít korepetitora, musela bych se naučit ty árie a potom na určitých místech nedolaďovat ty árie, aby to bylo falešné. A to by byla asi velká dřina.”

Božská Florence (foto : Bioscop)

Božská Florence (foto : Bioscop)

K nejoblíbenějším filmům hollywoodské kolegyně Zlaty Adamovské patří Sophiina volba a Madisonské mosty. “Na Božskou Florence by určitě měli zajít diváci, kteří mají rádi Meryl Streep, výpravné filmy a dobrou komedii. Ráda bych taky podotkla, že nejen Meryl Streep podává ve filmu skvělý výkon. Zaujal mě také Simon Helberg, který hraje pianistu a Nina Arianda v roli Agnes.”

V kinech se Božská Florence rozezpívá 25. srpna.

-red-
video: Totalfilm.cz/Bioscop © 2016